Mi 13 Lite vs Galaxy S20 FE

Xiaomi mi 13, Xiaomi mi 11 Lite, Redmi note 12 pro şuan elimde bakıyorum yakınlık sensörleri çatır çatır çalışıyor. üçünüde başlattım hiç sorunsuz şekilde açıldı. Üstelik üçü farklı Miui 14 sürümleri kullanıyor. Arkaplanda şöyle bir 10 uygulama açalım arayüz donmayı bırak kesik bile atmadı. Bence ezbere konuşuyorsun.

Somut örnek vereyim 13'de mi ev üzerinden fener açarsanız bildirim uygulama çekmecesi bug'a giriyor ve fener kapatılmıyordu. Bak somut bir bug. Öyle kasıyordu falan geçin bunları.
Mi 11 Ultra, Mi 10 Ultra, Xiaomi 12T Mi 10 Pro, gibi üst düzey cihazları kullandım. Giriş seviye cihazlarıda kullandım. Ezbere konuştuğum felan yok. Çok bug örneği istiyorsan cihazın şarjı belirli bir süre sonra az gidiyor ve yavaş şarj oluyordu. Pil süresine baktığınızda ise tüketilen şarjın yarısını galerinin tükettiğini görüyordunuz. Hard resetten başka çözümü olmuyor. Konu gittikçe dağılıyor ayrıca.

Mi 11 Ultra, Mi 10 Ultra, Xiaomi 12T Mi 10 Pro, gibi üst düzey cihazları kullandım. Giriş seviye cihazlarıda kullandım. Ezbere konuştuğum felan yok. Çok bug örneği istiyorsan cihazın şarjı belirli bir süre sonra az gidiyor ve yavaş şarj oluyordu. Pil süresine baktığınızda ise tüketilen şarjın yarısını galerinin tükettiğini görüyordunuz. Hard resetten başka çözümü olmuyor. Konu gittikçe dağılıyor ayrıca.

Sevgili dostum ben kullandım demiyorum bak şuan elimdeki cihazlarla istediğin testi yapabilirim. Bug zaten yazılımın doğasında olan birşey xiaomi'de bug var. Samsung'da yok mu? Bu bahsettiğin problemler o kanattada var. Bırak firma kabuğunu Android'in yıllardır çözemediği buglar var. Koskoca Apple, Microsoft bu adamlar 30 küsür yıldır işletim sistemi yapıyor hala buglar çıkıyor.

Her firmanın dönem dönem patladığı olur. Örnek Samsung'un Exynos işlemcilerinde ısınma problemi. Yarın öbürgün bir üst modelde adamlar bu sorunu çözdüğünde abi Samsung işlemcisi ısınıyor demek önyargı olacak. Miui'de böyle şuan özellikle 12.xx ve 13.xx tamamı aşırı derece çuvalladılar. Bu yüzden zaten çok hızlı bir şekilde 14.xx geçmek zorunda kaldılar.

Konuyu toparlayacak olursak miui, oneui ve türevleri hepsi Android çekirdeği kullanıyor. Burada konu 2020 yılında çıkan bir telefon ile 2023 yılında çıkan bir telefonu takas yapmak mantıklı değil. Cihaz yorgunluğu parça ömrü hepsi hesaba katılmalı.

MIUI'de çift tıklayınca açılma ve kapanma çalışıyor mu şu an? Onu merak ettim en son düzgün çalışmıyordu. Hatta MIUI, One UI, iOS ve OxygenOS karşılaştırmasında da görmüştüm adam çalışmadığından tuş ile açıyordu rezillikti. Miui 13'de galeri bugu vardı 14'de hala kaldı mı onu da bilmiyorum açıkçası.

Mi 11 Ultra, mi 10 Ultra, Xiaomi 12t mi 10 Pro, gibi üst düzey cihazları kullandım. Giriş seviye cihazları da kullandım. Ezbere konuştuğum falan yok. Çok bug örneği istiyorsan cihazın şarjı belirli bir süre sonra az gidiyor ve yavaş şarj oluyordu. Pil süresine baktığınızda ise tüketilen şarjın yarısını galerinin tükettiğini görüyordunuz. Hard resetten başka çözümü olmuyor. Konu gittikçe dağılıyor ayrıca.

Hocam, o galeri sorunu galerinin içindeki hatalı klasörler yüzünden. Galeri üzerindeki güncellemeleri kaldırıp ve eğer telefon üzerinden kalıcı durdulamıyorsa, ADB ile durdurun. O sorun hard resetsiz çözüleceğini düşünüyorum.

MIUI'de çift tıklayınca açılma ve kapanma çalışıyor mu şu an? Onu merak ettim en son düzgün çalışmıyordu. Hatta MIUI, One UI, iOS ve OxygenOS karşılaştırmasında da görmüştüm adam çalışmadığından tuş ile açıyordu rezillikti. Miui 13'de galeri bugu vardı 14'de hala kaldı mı onu da bilmiyorum açıkçası.
Çalışıyor. MIUI 13 buglarını saymaya başlarsak bence sabaha kadar bitiremeyiz. O kadar çok ana hatlarda bug vardı ki MIUI 12 kullanmak bile daha mantıklıydı.

Galeri sorununu MIUI 14'te henüz hiç yaşamadım ve çift tıklamayı da daha yeni denedim, sorunsuz çalışıyor.

İyi sosyaller. Mi 13 aldım birkaç ay önce bir uygulamadan S20 FE ile başa baş takasa anlaştık. Samsung seviyorum, Xiaomi yazılımı berbat. Sizce takas etmeli miyim?
Etmelisin.

Sevgili dostum ben kullandım demiyorum bak şuan elimdeki cihazlarla istediğin testi yapabilirim. Bug zaten yazılımın doğasında olan birşey xiaomi'de bug var. Samsung'da yok mu? Bu bahsettiğin problemler o kanattada var. Bırak firma kabuğunu Android'in yıllardır çözemediği buglar var. Koskoca Apple, Microsoft bu adamlar 30 küsür yıldır işletim sistemi yapıyor hala buglar çıkıyor.

Her firmanın dönem dönem patladığı olur. Örnek Samsung'un Exynos işlemcilerinde ısınma problemi. Yarın öbürgün bir üst modelde adamlar bu sorunu çözdüğünde abi Samsung işlemcisi ısınıyor demek önyargı olacak. Miui'de böyle şuan özellikle 12.xx ve 13.xx tamamı aşırı derece çuvalladılar. Bu yüzden zaten çok hızlı bir şekilde 14.xx geçmek zorunda kaldılar.

Konuyu toparlayacak olursak miui, oneui ve türevleri hepsi Android çekirdeği kullanıyor. Burada konu 2020 yılında çıkan bir telefon ile 2023 yılında çıkan bir telefonu takas yapmak mantıklı değil. Cihaz yorgunluğu parça ömrü hepsi hesaba katılmalı.
Samsung'da mı bug var yapma be kardeşim Allah aşkına.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı