Mi Band 5 Cam Değişimi

DesCMON

Decapat
Katılım
5 Aralık 2020
Mesajlar
68
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Mi Band 5'imin ekranında rahatsız edici çizikler var. Ekranını nerede değiştirtebilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Değiştirilebileceğini sanmıyorum. Su geçirmezlik özelliğinden dolayı ekran gövdeye sıkıca yapıştırılmış durumda.
 
Üzerinden vakit geçmiş ama bilgilendirici olacağını düşündüğümden bir ekleme yapmak istiyorum.
Ebay ve Aliexpress üzerinde Mi Band ekranları satılıyor. Kırık/çatlak ekranınızı bunlarla değiştirmek büyük riskli iş. Araştırırsanız Türkiye'de de zaten bu işi yapanın olmadığını göreceksiniz. Bu işin eksileri şunlar:
  1. Ekranı elinizdeki araç-gereçlerle çıkarmanız çok zor, ki yenisini takmaktan bahsetmiyorum bile. Ekran, gövdeye iyice yapıştırılmış durumda ve çıkarırken gövdeye de ekstra kalıcı hasarlar vermeniz söz konusu.
  2. Ekranı ancak kendiniz değiştirmeyi deneyeceksiniz ki bu işi daha riskli hale getirir.
  3. Aldığınız yeni ekran orijinal olmadığı için, eğer başarıyla takmış olsanız bile dokunmatiğinde, ekranında ve çözünürlüğünde bazı gariplikler/uyumsuzluklarla karşılaşabilirsiniz.
  4. Alacağınız (orijinal olmayan) yedek ekranın fiyatı şöyle bir kontrol ettiğim kadarıyla bilekliğinizin yarı fiyatı civarında olacağı için, oldukça verimsiz bir alışveriş olacak.
  5. Ekranın bağlantı kablosunun sökülmesi esnasında bağlı olduğu pinlere zarar verip bilekliğin çöp olması ihtimal dahilinde.
  6. Ekranın takılması esnasında ekranın devrelerine verilecek zarar ile aldığınız yedek ekranın da çöp olması ihtimal dahilinde.
  7. En önemlisi gelecek olan ekranın da düzgün olduğunun bir garantisi yok. Yani ekran alıp kendince takmak isteyenlerin bazılarında ana devrenin yandığı, ekrana görüntünün gelmediği, dokunmatiğinin çalışmadığı, takıldıktan bir süre sonra bozulduğu, su geçirmeye başladığı vb. gibi birçok şikayetlerle karşılaşırsınız.
Dolayısıyla size tavsiyem, eğer ekranınızda herhangi bir işlev kaybı yoksa ve kozmetik olarak da "yüzüne bakılamayacak kadar rahatsız edici" bir durum yoksa o şekilde kullanmaya devam etmeniz. Eğer yok illa bunun değişmesi lazım diyorsanız yeni bir bileklik almanız. Yeni bir bileklik aldıktan sonra da ekranı için bir koruyucu almayı unutmazsınız sanıyorum :)

Evet yeni bir bileklik alarak maddi açıdan baktığınızda cebinizden daha fazla para çıkmış gibi düşünebilirsiniz ama alacağınız yarar, çakma yedek ekran almak suretiyle edineceğiniz potansiyel zararlardan çok daha iyidir, çünkü işin sonunda parayı ve bilekliği aynı anda çöpe atmak var.
 

Geri
Yukarı