Mi Wi-Fi Range extender Pro masaüstü bilgisayara bağlanamıyor

Anatolian22

Hectopat
Daha fazla  
Önceki konuda bulduğum çözüm geçici imiş ve sorun tekrar başladı. @BlackBurn bu konular ile alakalı olduğunu düşündüğüm için seni etiketlemek istedim. Eğer bilgin varsa yardımcı olabilir misin? Başka konularda eski sürücü kurup sorunu çözmüşsünüz sanırım.

Masaüstü bilgisayarımı Realtek RTL8188FTv Wireless LAN 802.11n USB 2.0 network adapter ile Wi-Fi bağlayarak kullanıyorum. İnternetin odalardan daha iyi çekmesi için mi Wi-Fi range extender Pro aldım ve herhangi bir sıkıntı olmadan kullanıyordum. Dışarı çıkıp geldiğimde PC kapalıydı(büyük ihtimal elektrik gidip gelmiş). Tekrar açtığımda Wi-Fi'ya bağlanmadığını gördüm. Cihazda mı sıkıntı var diye kontrol etmek için telefonumu Wi-Fi Extender'a bağladım ve herhangi bir sorun bulunmuyor. Daha sonra telefonumdan mobil veri ile internet açtım ve bilgisayarımı bağladım. Extender'a ya da ana modeme laptop ile bağlanıp paylaşım açarsam ona da bağlanıyor. Bunda da herhangi bir sorun yok. Ama bilgisayarı Wi-Fi Extender'a bağlamak istediğimde bağlanmıyor. Cihazı resetledim. Wi-Fi isimlerini şifreleri değiştirdim. Bir çözüm bulamadım.

1692366564185.png
1692366574923.png

Mi telefon uygulamasından kontrol ediliyor router ve öyle bir ayar göremedim. Farklı bir yerde ise bilemiyorum bu konularda fazla bilgi sahibi değilim.

Evet. Extendera bağlıyken ana modemin ara yüzüne girebiliyorum. Bunları laptoptan yapıyorum, masaüstü bağlanmıyor bildiğiniz gibi

Masaüstü cihazında statik ip ataması da yapabilirsiniz dilerseniz.
Bunun için Denetim Masası\Ağ ve Internet\Ağ Bağlantıları yolunu takip edin. Ardından kablosuz ağ bağdaştırıcınıza elle ipv4 adresi atayın.

Buradan bahsediyorsanız eğer daha önce değişim yapmıştım fakat bir çözüm olmamıştı. 192.168.1.1 modem arayüz adresi sanırım üst kısımda son rakamı değişip ağ geçidi kısmına da ilk yazdığım adresi yazmıştım.

1692369645225.png

Dosya Ekleri

• 1692369612912.png
    1692369612912.png
    48,2 KB · Görüntüleme: 20
ip adresi: 192.168.1.108
alt ağ maskesi: 255.255.255.0
varsayılan ağ geçidi: 192.168.1.1
tercih edilen dns sunucusu: 1.1.1.1
olarak dener misiniz

Technopat Haberler

Yeni konular