Çözüldü Mi Wi-Fi Range extender Pro masaüstü bilgisayara bağlanmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Anatolian22

Hectopat
Daha fazla  
Selam,

Masaüstü bilgisayarımı Realtek RTL8188FTv Wireless LAN 802.11n USB 2.0 network adapter ile Wi-Fi bağlayarak kullanıyorum. İnternetin odalardan daha iyi çekmesi için mi Wi-Fi range extender Pro aldım ve herhangi bir sıkıntı olmadan kullanıyordum. Dışarı çıkıp geldiğimde PC kapalıydı(büyük ihtimal elektrik gidip gelmiş). Tekrar açtığımda Wi-Fi'ya bağlanmadığını gördüm. Cihazda mı sıkıntı var diye kontrol etmek için telefonumu Wi-Fi Extender'a bağladım ve herhangi bir sorun bulunmuyor. Daha sonra telefonumdan mobil veri ile internet açtım ve bilgisayarımı bağladım. Bunda da herhangi bir sorun yok. Ama bilgisayarı Wi-Fi Extender'a bağlamak istediğimde bağlanmıyor. Cihazı resetledim. Wi-Fi isimlerini şifreleri değiştirdim. Bir çözüm bulamadım. Bu konu hakkında ne yapabilirim, bilgisi olan var mı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Extender'da bilgisayarınıza atanmış IP olabilir mi? Kapanıp açıldığında otomatik olarak başka bir IP aldıysa bu yüzden sorun yaratmış olabilir.
1692113477963.png

Sorun çöz dediğimde bu şekilde görünüyor. Farklı bir laptopta denedim bağlandı sıkıntı yok masaüstü pc de sıkıntı var bağlanmıyor. Nasıl çözebilirim bunu?

Sorun çözüldü. Çok düşük ihtimal bile olsa birinin başına gelirse ileride diye buraya da yazıyorum. Mi telefon uygulamasından routerin adını ve şifresini farklı olacak şekilde ayarlayıp bağlanıyordum. Orada bir seçenek daha var ''ev ağı ile aynı isimde ağ oluştur'' şeklinde. Buna basarsanız bağlandığı Wi-Fi ile aynı isim ve şifrede ağ yaratıyor router. Bu şekilde yaptığım anda sıkıntısız bağlandı. Çözemediğim kısım ise önceden hem aynı isim hem farklı isim kullanmıştım. Bu seferlik çözüm oldu umarım tekrar başıma gelmez.
Extender'da bilgisayarınıza atanmış IP olabilir mi? Kapanıp açıldığında otomatik olarak başka bir IP aldıysa bu yüzden sorun yaratmış olabilir.

1692113477963.png

Sorun çöz dediğimde bu şekilde görünüyor. Farklı bir laptopta denedim bağlandı sıkıntı yok masaüstü pc de sıkıntı var bağlanmıyor. Nasıl çözebilirim bunu?

Sorun çözüldü. Çok düşük ihtimal bile olsa birinin başına gelirse ileride diye buraya da yazıyorum. Mi telefon uygulamasından routerin adını ve şifresini farklı olacak şekilde ayarlayıp bağlanıyordum. Orada bir seçenek daha var ''ev ağı ile aynı isimde ağ oluştur'' şeklinde. Buna basarsanız bağlandığı Wi-Fi ile aynı isim ve şifrede ağ yaratıyor router. Bu şekilde yaptığım anda sıkıntısız bağlandı. Çözemediğim kısım ise önceden hem aynı isim hem farklı isim kullanmıştım. Bu seferlik çözüm oldu umarım tekrar başıma gelmez.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı