Michael Jackson vs Freddie Mercury

Performanstan bahsetmişim, sahne performansı vs.
 
@467597

Bunu yapamazsınız işte. Queen'in, Billie Jean ya da Beat It gibi bir şarkısı olmadığı için Freddie Mercury'nin dans koreografisi sunmasına da gerek yoktu. Queen'in çığır açtığı yol, "Arena Rock"tı. Binlerce insana sanki "sadece ona söylüyormuş" gibi hissetme becerisine sahipti.
 
Zaten kişisel bir konudan bahsediyorum, size göre hangisi bu konularda daha iyi soru çok açık ve basit karşılaştırma yapmıyorum. İnsanların fikirleri ve düşünceleri farklı olabilir bunları öğrenmek istedim sadece.
 
@467597

İlk mesajımda da bundan söz ettim. Ben MJ'i icra ettiği müzik ile seviyorum. Freddie'yi de Queen çatısı altında icra ettiği müzik ile seviyorum. Bana "The Animals mı? Creedence Clearwater Revival mı?" deseydiniz bu makul olurdu. Şu konu değil.
 
Tamam bak bu senin fikrin, bir başkası da çıkıp ben MJ'yi seviyorum çünkü bu yüzden şu yüzden diyecek örnek veriyorum.
 
Anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Karşılaştırılacak insanlar değiller. İkisini de seviyorum. Çünkü farklı alanlarda müzik yapmışlar. Rock seven insan için Queen öndedir. Pop seven için Michael Jackson öndedir. Ama "Michael Jackson vs. Freddie Mercury" demişsiniz. Bu manasız. İki müzik türünü de kaliteli icra edenler açısından seviyorum. Ayrıca "vs." atabilecek kişiler değiller.
 
Sen ikisini de seviyorsun ve karşılaştırılmaması gerektiğini düşünüyorsun, bir başkası da MJ'nin ya da Freddie'nin daha iyi olduğunu söylüyor nedenleriyle beraber, her şey müzik türünden ibaret değildir ki.
 
Neden bu kadar parladığını anlamadım, bahsettiğin kişiyi tanımamam müzik dinlemediğim anlamına gelmiyor?

Yok yahu parlamadım. Genelde bu tip kıyaslar ya da sıniflandırmalar müzik için pek mümkün değil, onu ifade etmek istemiştim ama yazı olunca o şekilde anlaşılmış olabilir. Ikisinin de sevdiğim parçaları var. Arada esince döner dinlerim. Ama kıyaslamak pek doğru değil.


Şarkı güzelmiş, sağolun denk gelmemiştim daha önce. Ama scream ve yüksek tonlar dışında, dem sesler ya da orta temiz tonlar gibi renkler olmadığı için ses genişliği konusunda King ile kıyaslaması biraz zor. Bir ara diger şarkılarına da bakayım bu arada bu grubun. Black metal iyidir.
 
Freddie Mercury Allah'ımdır, üstüne tanımam. MJ de tarzım değil.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Freddie Mercury. Çok severim. Michael Jackson da çok severim ama Freddie Mercury daha çok dinliyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…