Micro stutter çözümü nedir?

• Konuyu başlatan emrekya
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 178

emrekya

Femtopat
İyi sosyaller. Yaklaşık 1.5 sene önce sistem toplamıştım. Topladıktan 4-5 ay sonra oyunlarda micro stutter olmaya başladı. Bir süre göz ardı ettim. Sonrasında çok rahatsız etmeye başladı ve İtopya'ya garantiye gönderdim. Tüm parçaların tek tek kontrol edildiği söylendi. Sonuç olarak disk ve işlemci değişim yapıldı. Ama geldiğinde sorun devam ediyordu. Tekrardan göndermek istemedim çünkü yaklaşık 20 gün beklettiler. Bu sorunu nasıl çözebilirim? BIOS ayarlarından PBO Curve Optimizer vs her yolu denedim fakat çözemedim(çok kurcaladım).en son bir tanıdığın söylemine göre hareket ettim ve 2K monitör aldım fakat sorun çözülmedi. Şu an 2K monitör ve 1080p monitör olmak üzere 2 adet monitör kullanıyorum. Sorunu nasıl çözebilirim bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz? (sıcaklık durumu normal. CPU ve GPU'nun 75 derecenin üstüne çıktığını hiç görmedim.)
  • R5 7600.
  • RX7800 XT.
  • FSP hyrdok 750W bronz.
  • Corsair Vengeance 6000MHz 2X16.
  • ASUS Prime A620M-A-CSM
  • Cooler Master Masterliquid M.240l
(Disklerin tam modelini hatırlamıyorum ama 2 tane M.2, 1 tane de SATA SSD var. M.2'ler Kingston ve Crucial, SATA da Crucial. Windows Crucial M.2'ye kurulu ve okuma yazmasi 6000/7000 gibi bir şeydi. Ayrıca bunların testlerini yaptım sorun gözükmüyor)

BIOS'u sıfırlayın ve sadece EXPO'yu açın, fTPM ayarını disabled yapın ve re-size Bar'ı enabled konuma getirin.

Bu da işe yaramazsa, EXPO'yu kapatıp RAM hızını manuel olarak 5800MHz veya 5600MHz'e düşürün.

Son olarak, DDU programı ile güvenli Mod'da AMD sürücünüzü tamamen silip en güncel sürücüyü temiz kurulum yapın.

Bu da Micro Stutter'i çözmezse beyin fırtınası yapalım biraz daha.

BIOS sıfırlamayı anakart üstünden tuşa basarak yapmaktan başka yolu var mı?

BIOS'u sıfırlayın ve sadece EXPO'yu açın, fTPM ayarını Disabled yapın ve Re-Size BAR'ı Enabled konuma getirin.

Bu da işe yaramazsa, EXPO'yu kapatıp RAM hızını manuel olarak 5800MHz veya 5600MHz'e düşürün.

Son olarak, DDU programı ile Güvenli Mod'da AMD sürücünüzü tamamen silip en güncel sürücüyü temiz kurulum yapın.

Bu da Micro Stutter'i çözmezse beyin fırtınası yapalım biraz daha.

Turbo game Boost'u da açayım mı?

Dosya Ekleri

• IMG_20251116_235509.jpg
    IMG_20251116_235509.jpg
    170 KB · Görüntüleme: 2
Disable yok. Enable Firmware TPM var. Alttakinde disable var.

Disabled seçeneği yoksa bu ayarı değiştirmeyin.

Enable Discrete TPM'de bırakıp BIOS'tan çıkın.

Çünkü bu ayar zaten soruna neden olan FTPM'i kullanmadığınızı gösteriyor.

Şimdilik tek bir oyunda deneyebildim ve kesinlikle daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Arada olmaya devam ediyor.

Yarın akşama kadar birkaç oyunda daha denemeye devam edin. Hala göze batan bir input lag varsa akşam yine beyin fırtınası yapalım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı