Micron B-die overclock değerleri

@Abdurrahman Kayaş Ucuz serilerde çıkan Samsung B-die'lardan pek umutlu olmamak gerek, zira biriyle test yaptım ve 3600MHz frekansa anca CL18 değeriyle ulaştım. Frekanstan kazansak da gecikmeden kaybediyoruz böyle olunca. Yine de deneyebilirsin şansını. Benimki 1.35V üzeri çalışmamıştı, bu çalışırsa eğer 3600MHz'de CL16-17 falan görebilirsin.

@Awdiki XMP açıkken voltaj vermeyi deneyebilirsin, 1.35V yerine 1.38V gibi. Memtest ile de test et bellekleri.

Memtest'ten bir sonuç çıkmadı, ayrıyeten benimle aynı sorunu yaşayan birden çok kişi buldum. Tavsiye için teşekkürler deneyeceğim.

@Tolga Samet Valla muhteşem hızlar tebrik ederim. Benim de şu an sahip olduğum RAM'ler Kingston HyperX Predator 2x8 3000 MHz CL15 RAM. Anakartım X470 Gaming Plus. Bu RAM'lerin çipleri Hynix M-Die. Typhoon (sanırım buydu) isminde bir programdan baktım. Sizce bu çipler ile 3466 MHz'ye OC edilebilir mi? Daha önce konusunu açmıştım çiplerin çok dandik olduğu söylenmişti hiç denemedim.

Bir bakıma haklılar, overclock potansiyeli düşük. Denemeden bilemezsin, gecikmeleri yükselt, frekansı gir ve test et. Memtest'te sıkıntı çıkmazsa gecikmeleri düşürürsün. Voltaj arttırarak daha da düşürebilirsin gecikmeleri. Açıkçası bu çipin voltaj hassasiyetini hatırlamıyorum, ters etki yapmıyordur umarım.

Konuyu hortlatacağım yeniden ama Micron B-Die çip'e sahip RAM'e sahibim Corsair marka 3600 MHz stabil ancak 3733 MHz olmuyor 1.40 volt yine olmadı ne yapmam lazım.

@Tolga Samet

3200 MHz 16-(19-16)-16-30 1.35v kullanıyorum. 3200 MHz değerinde daha altı CL değerleri nasıl olur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…