Micron B-die overclock değerleri

@Shimada Sensei Garipmiş, voltajı 1.35V girip gecikmeleri olabildiğince yükseltir misin? Benim voltaj sorunu gibi olabilir senin durum. Neden olduğunu hala çözemedim henüz, Samsung B-die belleğim var ama 1.35V üzeri veremiyorum :).
CL 33-27-27-27-58-135 command rate 2 be 3600 MHz ayarladım. 1.35V'da, 1.5V'da yetmedi, görüntü bile vermedi. Şimdi de Samsung E-Die çipimi deneyeyim.

@Shimada Sensei Bunda da işlemcilerdeki silikon şansı denen olay var, her çip aynı değil. Mesela bendekinin gerçek Samsung B-die olduğunu sanmıyorum :D. Öyle gözüküyor ancak overclock kapasitesi yerlerde.
Silikon şansının yanında PCB tasarımının da önemi büyük. Hatta büyük ihtimalle daha bile büyük 🙂 Sizin Micron B-Die çip 3933 MHz'e çıkabilirken aynı çipin 3600'ü görememesi sadece silikona bağlı bir şey olamaz🙂

@Shimada Sensei Büyük ihtimal miningde kullanılmış bu, Çin'den 370 TL'ye almıştım RAM'ler 550 TL iken. 550 TL de Nanokatalog'daydı. Aliexpress daha çok güven verdi açıkçası 😁.

3700X'in mi? 4700X alacağım sanırım. IPC ve frekans artışını görünce uyuyamadım 1 hafta :D.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı