Çözüldü Microsoft Azure'de Fatura Ödenmediğinde Ne Oluyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
12
Microsoft Azure'de ücretsiz makine aldım. Arka planda da fatura yani ücret işlemeye devam ediyor ücretsiz olduğu halde. (Depolamadan gidiyor. ) Ayrıca bir de ücretli makine aldığımı hesaba katın. (Henüz almadım. )

Ben bu faturayı ödemezsem ne olur? Abonelik iptal mi olur?
Ben faturayı ödemeden aboneliği iptal edersem bu faturayı aboneliği tekrar açtığımda mı ödemek zorunda kalacağım?

Kısacası fatura ile ilgili bir sorun yaşamam değil mi? Araştırdım ama Microsoft net bir bilgi vermiyor.

Microsoft Azure'de ücretsiz makine aldım. Arka planda da fatura yani ücret işlemeye devam ediyor ücretsiz olduğu halde. (depolamadan gidiyor. ) Ayrıca bir de ücretli makine aldığımı hesaba katın. (henüz almadım. )

Ben bu faturayı ödemezsem ne olur? Abonelik iptal mi olur?
Ben faturayı ödemeden aboneliği iptal edersem bu faturayı aboneliği tekrar açtığımda mı ödemek zorunda kalacağım?

Kısacası fatura ile ilgili bir sorun yaşamam değil mi? Araştırdım ama Microsoft net bir bilgi vermiyor.

Dostum aynı durumu ben yaşıyorum uzun zaman önce VDS almıştım en iyisinden kullandıkça öde ile sonra sanal karti iptal ettirdim aylar yıllar sonra o para benden çekilir mi dava ya da herhangi bir sorun olur mu sözleşme hala geçerli mi? Dipnot enpara'dan oluşturduğum sanal kart ile banka kartı yani

Dostum aynı durumu ben yaşıyorum uzun zaman önce VDS almıştım en iyisinden kullandıkça öde ile sonra sanal kartı iptal ettirdim aylar yıllar sonra o para benden çekilir mi dava ya da herhangi bir sorun olur mu sözleşme hala geçerli mi?
Aynı soru birkaç defa daha soruldu. Yorumları takip etmenizi tercih ederim.

Seni İrlanda'dan ararlar çünkü sanırım Microsoft'un Avrupa merkezi orada. Bizi aramışlardı. Eğer ödemezsen Azure hesabı kaldırılır, verilerin silinir.

Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama $450 faturalandırıldım. Ya bu Azure neymiş bir bakayım dediğim ve kurcaladığım durumda bir hizmet kullanmadan kapattım daha da bakmadım. Bugün fatura kesmişler ve fotodaki gibi hizmetleri sunduklarını söylüyorlar. İşin garibi, bana sorun varsa bu linke gidin diye verdikleri linklere kendi Azure hesabımla giriş yapamıyorum çünkü okul veya iş e postası ile girmen gerekiyor diyor. Benim Azure hesabım şahıs maili. Hiçbir şekilde cost bölümünden payments bölümüne giremiyorum kapalı ve subscription bölümü de bomboş. Hangi kartım kayıtlı olduğunu bile bilmiyorum.

1691654048437.png

1691654062142.png

Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama $450 faturalandırıldım. Ya bu Azure neymiş bir bakayım dediğim ve kurcaladığım durumda bir hizmet kullanmadan kapattım daha da bakmadım. Bugün fatura kesmişler.
Bir şey yapmana gerek yok. Ya hesabına girip kapatacaksın ya da kendi kendine kapanır. Bir süre seni rahatsız eder ama sonra bir şey olmaz. Tabii sözleşme değişmediyse bu geçerli.

Bir şey yapmana gerek yok. Ya hesabına girip kapatacaksın ya da kendi kendine kapanır. Bir süre seni rahatsız eder ama sonra bir şey olmaz. Tabii sözleşme değişmediyse bu geçerli.

Evet ama hangi kartımı girdiğim belli değil karttan çekmeye çalışmışlar diyor ama red verdi diyor ama hangi banka bulamıyorum.

Evet ama hangi kartımı girdiğim belli değil karttan çekmeye çalışmışlar diyor ama ret verdi diyor ama hangi banka bulamıyorum.
Bulman lazım. Hesabına giriş yapıp öğrenebilirsin. Kartta para varsa internet alışverişine kapat, gerektiğinde aç. Yeterli para yoksa çekemez.

Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama $450 faturalandırıldım. Ya bu Azure neymiş bir bakayım dediğim ve kurcaladığım durumda bir hizmet kullanmadan kapattım daha da bakmadım. Bugün fatura kesmişler ve fotodaki gibi hizmetleri sunduklarını söylüyorlar. İşin garibi, bana sorun varsa bu linke gidin diye verdikleri linklere kendi Azure hesabımla giriş yapamıyorum çünkü okul veya iş e postası ile girmen gerekiyor diyor. Benim Azure hesabım şahıs maili. Hiçbir şekilde cost bölümünden payments bölümüne giremiyorum kapalı ve subscription bölümü de bomboş. Hangi kartım kayıtlı olduğunu bile bilmiyorum.

Eki Görüntüle 1896935

Eki Görüntüle 1896936
Hocam merak ettim, hiçbir hizmet kullanmadıysanız ve kart bilgilerinizi de kendi isteğinizle girmediyseniz nasıl fatura çıkarabiliyorlar size? Ben de bireysel microsoft hesabımla Azure Portal'a giriş yaptım inceleme için inşallah ben de böyle bir şeyle karşılaşmam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı