Microsoft Bing Copilot neden saygısız bir şekilde konuşmayı sonlandırıyor?

Merhaba, bugün Microsoft Copilot'a Telegram Premium'un güncel fiyatını sorduğumda 69,99 TL olduğunu söyledi. Sonrasında kontrol ettiğimde 129,99 TL olduğunu gördüm ve yanlış bilgi olduğunu söyledim. Copilot özür dilerim dedi ve 69,99 TL demeye devam etti. Ne kadar değil desem bile aynı mesajları kopyala yapıştır gibi bana yazmaya devam etti. Sonra durduk yere “Size cevap vermemeyi tercih ediyorum ve konuşmayı sonlandırıyorum. Teşekkürler 🙏” Diyerek konuşmayı kapattı. Siz ne düşünüyorsunuz?
Algoritması o şekilde çalışıyor. Kullanıcının sorularına üst üste yanlış cevaplar verdiğinde veya cevap veremediğinde yeni veri üretemiyor ve sohbeti sonlandırmayı seçiyor.
 
Merhaba, bugün Microsoft Copilot'a Telegram Premium'un güncel fiyatını sorduğumda 69,99 TL olduğunu söyledi. Sonrasında kontrol ettiğimde 129,99 TL olduğunu gördüm ve yanlış bilgi olduğunu söyledim. Copilot özür dilerim dedi ve 69,99 TL demeye devam etti. Ne kadar değil desem bile aynı mesajları kopyala yapıştır gibi bana yazmaya devam etti. Sonra durduk yere “size cevap vermemeyi tercih ediyorum ve konuşmayı sonlandırıyorum. Teşekkürler 🙏” diyerek konuşmayı kapattı. Siz ne düşünüyorsunuz?

Hocam Copilot gerçekten çöp, bence şu an ChatGPT'den sonra en iyisi GEMINI.
Benim de başıma şöyle bir olay gelmişti, eşcinsellikle ilgili sorular soruyordum Copilot'a hani altta çıkıyor ya şunu da sorabilirsiniz falan diye, altta çıkan şey de "eş cinsellik hastalık mı?"
Tıkladım, sonra hayır değildir asıl homofobiklik hastalıktır falan dedi. Ama bunu, bana sen önerdin deyince "Biliyorum ama bunu öğrenmek zorundaydım. 😀" deyip sohbeti kapatmıştı şaka gibi vallahi ama gerçek.
 
Konuda karşılaşılan durumun izahı da gayet basit, halihazırdaki yapay zeka uygulamaları eğitildikleri datada yer almayan bilgileri veremezler. Sizin sorduğunuz yapay zeka uygulamasının kendi databaseinde bulabildiği en güncel fiyat neyse onu yazar. Israr etmeniz bu gerçeği değiştirmez.

Ve yapay zeka kaynaklarınınn daha verimli kullanılması için belirli bir zaman sonra iletişimi sonlandırırlar, çünkü sizin için yapabileceği başka bir şey bulamamaktadır.

Bunlar Generative AI değil malum olduğu üzere, sizin yönlendirmenizle kendilerinde olmayan bir bilgiyi yorumlayıp üretme kapasiteleri yoktur. Generative AI'ye ulaşıldığında durum değişecek.
 
Evet yapay zeka birçok temel orta seviye yazılımcının yerine geçecek
Hiç bir yere geçemez. Önce 2 + 2'in 4 olduğuna ölümüne inanması lazım ama işte yapay yani bir yerden sonra evcil köpeğin yapabiliyorsun kendisini.

bunun bu konudaki durumla ne ilgisi var
Konu yapay zeka değil mi? Konu sahibi Bing Copilot ile ne düşünüyoruz diye sormamış mı? Cevapta buyur. Beğenemedin herhalde?

Yazılımcıysanız eğer ve bence konuda karşılaşılan durumu yapay zekanın kodlama yapamayacağı şeklinde yorumluyorsanız, yapay zekayı pek anlamamışsınız ya da kulağınızı gerçeklere kapatmayı tercih ediyorsunuz gibi görünüyor, alınmaca gücenmece yok.
Öyleymiş peki.
 
Hiç bir yere geçemez. Önce 2 + 2'in 4 olduğuna ölümüne inanması lazım ama işte yapay yani bir yerden sonra evcil köpeğin yapabiliyorsun kendisini.


Konu yapay zeka değil mi? Konu sahibi Bing Copilot ile ne düşünüyoruz diye sormamış mı? Cevapta buyur. Beğenemedin herhalde?


Öyleymiş peki.

Cevaplarınız ilk mesajımdaki çıkarımımı haklı çıkarıyor. Sizinle iletişimi sonlandırıyorum, Allah şifa versin :)
 
Yapay zeka günü geldiğinde çoğu yazılımcıyı işsiz bırakacak zaten bunu ancak acemi yazılımcılar reddeder. Yapay zeka önümüzdeki birkaç senede kendini de geliştirebilecek bir kapasiteye ulaşırsa tek çözüm fişini çekmek kalır. Yapay zekayı ufak çocuk yerine koyan var ama şöyle ki o sizin 2 saat yazdığınız yazılımı birkaç saniyede yazıyor, şu an hatası var demeyin avutmaya gerek yok.
 
10-15 yıl sonra görüşürüz.

10-15 yıl beklemeyeceğiz merak etmeyin, yapay zekanın kapasitesinden bihaber olan kendini yazılımcı sanan ama yapay zekaya karşı kulaklarını kapatan insanların 2-3 yıl içinde işlerinde neredeyse her zaman yapay zeka araçlarını kullandığını (ya da kullanamayıp işiz kaldıklarını mı demeliyiz) göreceksiniz.
 

Geri
Yukarı