Kaspersky uzantısını devre dışı bırakın. Kaspersky güvenliği uzantıdan bağımsız sağlıyor. Reklam engellemek için uzantıyı ek bir hizmet olarak sunuyor. Yani uzantının kaynak tüketmek dışında bir faydası yok. Reklam engelleme için uBlock Origin kullanın.
uBlock Origin is not just an “ad blocker“, it's a wide-spectrum content blocker with CPU and memory efficiency as a primary feature. Developed by Raymond Hill.
Ayrıca bağlantıda gösterdiğim ayarları kapatın.
Resmi olarak desteklenmeyen taraycılarda aşağıda gösterildiği gibi anlık çözümler kullanmak her zaman işe yaramayabilir. Eklentinin yazılımla senkronize çalışmasını zaten beklemiyoruz. Opera desteklenmeyen bir tarayıcı; kullanılmak istenmesi durumunda Edge, Chrome veya Firefox'a geçilmesi zaten...
Trafik işleme arama sonuçlarında bu site güvenli gibi simgeler gösteriyor. Bu ayarı kapatsanız da banka güvenliği gibi şeyler çalışmaya devam ediyor. Bu genel olarak tarayıcı performansına kötü etki ediyor. Siyah ekran sorununu da bu ayar oluşturuyor olabilir. Bu ayarı benzer bir sorun sonrası keşfettim ve kapatmanın zararı olmadığını biliyorum.
Konuda Opera için uzantı önerisi yapmıştım. Onları görmezden gelin. Kaspersky Chrome ve Edge tarayıcılarını koruyor.