Microsoft Edge bir güncel gözüküyor, bir hata veriyor

Agony1376

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar normalde bende Edge hiç güncellenmiyordu. Bir deneyeyim dedin güncellemeyi, şansıma güncelledi. Girdim. Güncel gözüküyor. Bir sonraki girişimde yine internete bağlanın tarzı bir hata veriyor. Açıp kapıyorum, yine güncel gözüküyor. Sayfayı yeniliyor, yine hata veriyor. Intel için güncelleme var, onu yapamıyorum. Yardımcı olur musunuz?

Sürüm aşağıdaki gibi değilse güncel değildir.

2023-02-11_01-32.png

Bu tarz sorunlar hizmetler, başlangıç öğeleri vb. kaynaklı oluyor.

İlk olarak uygulamalar kısmından onar ve değiştir diyerek güncelleyebilirsin. Herhangi bir veri silinmesi olmaz.

2023-02-11_01-36.png

2023-02-11_01-35_1.png

2023-02-11_01-35.png

Eğer güncellemeler daha sonrasında da hata verirse, güncelleme dosyalarını onarmak adına Edge'i silmeden tekrar kurun. Ama bunun da çözmediği durumlar olabiliyor. O durumda temiz kurulum dışında maalesef Edge'in sorunlarını çözen bir araç yok.

Sürüm aşağıdaki gibi değilse güncel değildir.

Eki Görüntüle 1664242

İlk olarak uygulamalar kısmından onar ve değiştir diyerek güncelleyebilirsin. Herhangi bir veri silinmesi olmaz.

Eki Görüntüle 1664245

Eki Görüntüle 1664246

Eki Görüntüle 1664247

Eğer güncellemeler daha sonrasında da hata verirse, güncelleme dosyalarını onarmak adına Edge'i silmeden tekrar kurun. Ama bunun da çözmediği durumlar olabiliyor. O durumda temiz kurulum dışında maalesef Edge'in sorunlarını çözen bir araç yok.

Hocam sağ olun bunları deneyeceğim.

Hacağım hangi hizmetler etki eder ben birkaç hizmet ile oynadım sonra böyle oldu ooshutup uygulasını da factory reset yaptım olmadı @26318

1676112512643.png

Bu şekiklde hocam attığınız versiyon ile aynı en güncel versiyonda ama hala hata veriyor bu hatadan dolayı sürücü güncellemesi yapamıyorum bunu nasıl çözebilirim güvenlik duvarına da ekledim.

@26318

Son düzenleme:
Yukarıda yapabileceğin şeyleri söyledim. Güncelleme sayfasını açınca direkt hata veriyorsa sayfayı yenilemeyi deneyin. Eğer yine devam ediyorsa belirttiğim gibi temiz kurulum en mantıklısı.

Windows birbirine örümcek ağı gibi bağlı, bu yüzden kayıt girdilerinde, hizmetlerde vb. eksilme, bozulma gibi şeyleri düzeltmek için bayağı kurcalamak gerekiyor. Gönüllülük amaçlı çalışan bir forumda buna uğraşacak zamanı olan insanlar yok. Microsoft yetkililerinden yardım almayı deneyebilirsin.

Yukarıda yapabileceğin şeyleri söyledim. Güncelleme sayfasını açınca direkt hata veriyorsa sayfayı yenilemeyi deneyin. Eğer yine devam ediyorsa belirttiğim gibi temiz kurulum en mantıklısı.

Windows birbirine örümcek ağı gibi bağlı, bu yüzden kayıt girdilerinde, hizmetlerde vb. eksilme, bozulma gibi şeyleri düzeltmek için bayağı kurcalamak gerekiyor. Gönüllülük amaçlı çalışan bir forumda buna uğraşacak zamanı olan insanlar yok. Microsoft yetkililerinden yardım almayı deneyebilirsin.

Anladım hocam zaten dediğim gibi hata veriyor sayfayı 2 3 kez yeniliyorum Edge güncel diyor gittiği yere kadar gitsin zaten başka bir konu açtım Chrome ya da Brave indirmeyi düşünüyorum ama şu an uğraşmak istemiyorum çünkü sizden bakarak bir sürü eklenti ayar vb yaptım çok sıkıcı bir daha ayarları yapmak (sorunun Windows Update ile bir ilgisi olabilir mi hocam @26318 )

Hayır, Windows'a etki eden uygulamalar ya da sildiğiniz hizmet, kayıt girdileri vb. kaynaklandığını düşünüyorum.

Yukarıda yazdığımı denediniz mi bilmiyorum ama Edge'i silmeden tekrar bağlantıdan kurun.

Daha sonrasında arama kutusuna Hizmetler yazın. Görselde gösterdiğim hizmetlere sağ tıklayıp, başlangıç türünün görseldeki gibi olduğundan emin olun. Eğer hizmetler yoksa bahsettiğim gibi tekrar kurulum ile bunların yüklenmesi gerekiyor.

2023-02-16_12-06.png

Eğer hizmetlerde ayar değiştirince düzelmiyorsa bağlantıda önerilen yöntem ile bu hizmetleri silin ve Edge'i tekrar yukarıdaki bağlantıdan indirin.

Bir de hatayı aradım. Genellikle Windows'un sorunları için bomboş dosya onarma falan öneriyorlar. Bir kere bile bir şeyi çözdüğünü görmedim. Bağlantıda en son yazılan cevapta önerilen yöntemi de deneyebilirsiniz.

2023-02-16_12-14.png

2023-02-16_12-14_1.png

Son düzenleme:
Hayır, Windows'a etki eden uygulamalar ya da sildiğiniz hizmet, kayıt girdileri vb. kaynaklandığını düşünüyorum.

Yukarıda yazdığımı denediniz mi bilmiyorum ama Edge'i silmeden tekrar bağlantıdan kurun.

Daha sonrasında arama kutusuna hizmetler yazın. Görselde gösterdiğim hizmetlere sağ tıklayıp, başlangıç türünün görseldeki gibi olduğundan emin olun. Eğer hizmetler yoksa bahsettiğim gibi tekrar kurulum ile bunların yüklenmesi gerekiyor.

Eki Görüntüle 1670630

Eğer hizmetlerde ayar değiştirince düzelmiyorsa bağlantıda önerilen yöntem ile bu hizmetleri silin ve Edge'i tekrar yukarıdaki bağlantıdan indirin.

Hocam yeniden yükledim yüne aynı sorunu veriyor internete bağlanılamıyor diyor o hizmette arkada açık dediğim gibi vazen oluyor vazen olmuyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı