Microsoft Edge ve Microsoft Çevrimiçi Olamama Sorunu (0x80072EE7 Hatası)

184424

Hectopat
Makaleler
2
Evet arkadaşlar sürümüm Windows 10 Pro. Versiyonum güncel 1709 kullanmaktayım. Günlük kontrol ediyorum. Fakat son 3 haftadır ne Microsoft Store'a Microsoft Edge'ye girebiliyorum. Microsoft Store hata kodu şu "0x80072EE7". Microsoft Edge'de ise hata "Hmmm... bu sayfaya ulaşılamıyor. Yardım edin. Selamlar.

Host dosyasında statik IP olup olmadığını kontrol edebilir misiniz? Dosya Yolu: C:\Windows\system32\drivers\etc

Buradan "hosts" ve "lmhosts.sam" dosyalarını NotePad ile açıp bir uygulama için statik IP kayıtlı olup olmadığını kontrol edin. Eğer varsa önüne # işaretini koyarak devre dışı bırakabilirsiniz.

Eğer bu şekilde yapmak zor oluyorsa bu sayfadan kendi hata kodunuzun olduğu başlık altındaki Microsoft aracını indirip çalıştırabilirsiniz.

https://support.microsoft.com/tr-tr...message-when-you-search-for-available-updates

Host dosyasında statik IP olup olmadığını kontrol edebilir misiniz? Dosya Yolu: C:\Windows\system32\drivers\etc

Buradan "hosts" ve "lmhosts.sam" dosyalarını NotePad ile açıp bir uygulama için statik IP kayıtlı olup olmadığını kontrol edin. Eğer varsa önüne # işaretini koyarak devre dışı bırakabilirsiniz.

Eğer bu şekilde yapmak zor oluyorsa bu sayfadan kendi hata kodunuzun olduğu başlık altındaki Microsoft aracını indirip çalıştırabilirsiniz.

https://support.microsoft.com/tr-tr...message-when-you-search-for-available-updates
Selamlar. Statik IP nedir? Hiç bir bilgiye sahip değilim. Teşekkürler.

Ve bende "etc" dosyası yok. Ne yapabilirim? Ayrıca ben bu "etc" dosyasını nereden indirebilirim?

İlk önce yukarıda verdiğim linkte hata kodunun olduğu kısımdaki linke tıklayıp inen araç ile sorunu düzeltmeyi deneyin. Olmazsa;

Drivers klasörünün içine "etc" klasörü oluşturun. Sonra o etc klasörünün içine "hosts" adında notepad dosyası oluşturup içine alttaki yazdığımı kopyalayın.

# Copyright (c) 1993-2009 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host
# localhost name resolution is handled within DNS itself.
# 127.0.0.1 localhost
# ::1 localhost

Kaydettikten sonra çıkın ve "hosts" klasörünün sonundaki .exe uzantısını silin. Dosya uzantısını görmek için de Denetim Masası -> Dosya Gezgini Seçenekleri -> Görünüm kısmından eğer varsa "bilinen dosya türleri için uzantıları gizle" yazan yerin yanındaki kutucuktaki işareti kaldırın.

Ekran Görüntüsü (3).png

Eğer o linkteki araç ve bu yol işe yaramazsa, Program Ekle/Kaldır kısmından programların listesini buraya yazın. Hangisinin kendisi için statik IP belirleyeceğini tahmin edip ona göre kaldırma işlemini deneyebiliriz.

Bunun dışında yapabileceğim pek bir şey kalmıyor maalesef. Sisteme uzaktan bağlanma konusunda fırsatım olmayacağı için bunlara rağmen düzelmezse birisine göstermeniz gerekiyor.

İlk önce yukarıda verdiğim linkte hata kodunun olduğu kısımdaki linke tıklayıp inen araç ile sorunu düzeltmeyi deneyin. Olmazsa;

Drivers klasörünün içine "etc" klasörü oluşturun. Sonra o etc klasörünün içine "hosts" adında notepad dosyası oluşturup içine alttaki yazdığımı kopyalayın.

# Copyright (c) 1993-2009 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host
# localhost name resolution is handled within DNS itself.
# 127.0.0.1 localhost
# ::1 localhost

Kaydettikten sonra çıkın ve "hosts" klasörünün sonundaki .exe uzantısını silin. Dosya uzantısını görmek için de Denetim Masası -> Dosya Gezgini Seçenekleri -> Görünüm kısmından eğer varsa "bilinen dosya türleri için uzantıları gizle" yazan yerin yanındaki kutucuktaki işareti kaldırın.

Eki Görüntüle 283796

Eğer o linkteki araç ve bu yol işe yaramazsa, Program Ekle/Kaldır kısmından programların listesini buraya yazın. Hangisinin kendisi için statik IP belirleyeceğini tahmin edip ona göre kaldırma işlemini deneyebiliriz.

Bunun dışında yapabileceğim pek bir şey kalmıyor maalesef. Sisteme uzaktan bağlanma konusunda fırsatım olmayacağı için bunlara rağmen düzelmezse birisine göstermeniz gerekiyor.
Bende lmhosts.sam dosyası yok. Ne yapabilirim?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı