Rehber Microsoft Edge ve sistem uygulamalarını kaldırma

Makaleler
80
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Programcısı
Profil Kapağı
1525088093
Öncelikle bunu yapabilmek için TakeOwnerShip yetkisi edinmemiz gerekiyor.
Buraya tıklayarak indirebilirsiniz.
Sıkıştırılmış dosyanın içindeki Add ile başlayan dosyayı açıp onay ekranından evet diyoruz.
Daha sonra;
Kod:
C:\Windows\SystemApps
Klasörüne gidiyoruz.
Burada aşağıdaki isim gibi bir klasör olacak bende bu şekilde sizde farklı olabilir. Burda dikkat edilmesi gereken nokta "Microsoft.MicrosoftEdge" ile başlaması.
Bu klasöre sağ tıklıyoruz "TakeOwnerShip" seçeneğine tıklıyoruz.
Komut penceresi açıp gerekli yetkiyi verdikten sonra klasörü siliyoruz.
Silinme bittikten sonra Microsoft Edge'i açtığınızda crash verip uygulamadan atacak.
Bu kadar.
Bu yöntemle systemapps klasöründeki diğer sistem uygulamalarını da silebilirsiniz yalnız önemli olan nokta bunların hangi uygulama olduğunu bilmelisiniz.
Herhangi bir aksilik çıkarsa herhangi bir sistem sorunu yaşarsanız aşağıda vereceğim kod ile durumu düzeltebilirsiniz.
Komut istemi "CMD" yi yönetici olarak açıp aşağıdaki kodu yazın:
Kod:
sfc /scannow
Bu kod sayesinde sildiğiniz uygulamalar geri yüklenecek ve hata düzelecektir.
Anlatım tamamen bana aittir.
As1
Technopat.net

Öncelikle bunu yapabilmek için TakeOwnerShip yetkisi edinmemiz gerekiyor.
Buraya tıklayarak indirebilirsiniz.
Sıkıştırılmış dosyanın içindeki Add ile başlayan dosyayı açıp onay ekranından evet diyoruz.
Daha sonra;
Kod:
C:\Windows\SystemApps
Klasörüne gidiyoruz.
Burada aşağıdaki isim gibi bir klasör olacak bende bu şekilde sizde farklı olabilir. Burda dikkat edilmesi gereken nokta "Microsoft.MicrosoftEdge" ile başlaması.
Bu klasöre sağ tıklıyoruz "TakeOwnerShip" seçeneğine tıklıyoruz.
Komut penceresi açıp gerekli yetkiyi verdikten sonra klasörü siliyoruz.
Silinme bittikten sonra Microsoft Edge'i açtığınızda crash verip uygulamadan atacak.
Bu kadar.
Bu yöntemle systemapps klasöründeki diğer sistem uygulamalarını da silebilirsiniz yalnız önemli olan nokta bunların hangi uygulama olduğunu bilmelisiniz.
Herhangi bir aksilik çıkarsa herhangi bir sistem sorunu yaşarsanız aşağıda vereceğim kod ile durumu düzeltebilirsiniz.
Komut istemi "CMD" yi yönetici olarak açıp aşağıdaki kodu yazın:
Kod:
sfc /scannow
Bu kod sayesinde sildiğiniz uygulamalar geri yüklenecek ve hata düzelecektir.
Anlatım tamamen bana aittir.
As1
Technopat.net
Klasörü silerken erişim engelleniyor. Trustedinstaller'in size izin vermelidir, diyor.
Klasörü silerken erişim engelleniyor. Trustedinstaller'in size izin vermelidir, diyor.
Tamamdır halletim sorunu ama bir tane daha Microsoft.MicrosoftEdge ile başlayan dosya var. Onu da silmeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı