Çözüldü Microsoft Edge yeni Sekme geç yüklenme sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BreWerS

Kilopat
Sabah hiçbir sıkıntı yoktu. 4 veya 5 saat önce bu sorun başladı henüz düzelmedi. 30 saniye civarı beklediğim zaman yeni sekmeler anca öyle yükleniyor. Tarayıcı geçmişi, çerezler, veriler vs. otomatik olarak temizleme olarak ayarladım. Yeni sekme de hızlı bağlantılarım vardı ve aktif olarak kullanıyordum, şu an favori site adreslerimi girmem çok zaman kaybı yaşatıyor. Siz de de bu sorun var mı? ne yapmalıyım?

Ekran görüntüsü 2021-02-03 194301.png

Son düzenleme:
Çözüm
Merhaba, aynı sorunu 1-2 haftadır bende yaşıyorum? Çözüm bulundu mu?
Opera, Chrome tıkır tıkır akıyor, Edge ise tam 5-6 saniye takılmalar yaşıyor yüklenmesi. Bazen 10 ve üzeri saniyelere çıktığı da oluyor.

Tüm sıfırlama, yeniden yükleme, uzantı kaldırma, yeni sekme ayarları vs. yapılabilecek her şeyi uyguladım, bambaşka bir olay bu şu an.
Bu ara sorun bende çözüldü.

İlk başta alttaki video ile CMD yardımıyla Chromium Edge'i kaldırıp tekrar yükledim. Sonra Edge ayarlarını sıfırlama işlemi yaptım ve bilgisayarı birkaç kere yeniden başlattım bu yeni sekme yüklenme sorunu neyse ki düzeldi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Microsoft Edge yeni sekme açılmadan önce virüs taraması yapıyor. Ondan olabilir. Benim tavsiyem başka bir tarayıcı kullanmamız. Arada bana da oluyor Technopat Sosyal geç açılıyor.

Virüs taraması falan yaptığı yok. Defender entegreli bir sistem var. Ama bu sistem tarama yerine, girdiğiniz URL göre uyarı veriyor. Ayrıca tarayıcının kendi sekmeleri bu tarz denetlemelerden bağımsız. Yani yeni sekme sayfasına tarama falan yapılmıyor.

Yeni sekme sayfasında, her tarayıcının yaptığı gibi veri toplayan bir sunucuya bağlı. MSN haberleri vb. kapatarak, daha hızlı açılmasını sağlayabilirsiniz.
edge://settings/newTabPage

Screenshot_4.png

Screenshot_5.png

Screenshot_6.png

Screenshot_7.png

Bunlara ek olarak ön bellek ve çerez temizliği yapabilirsin. Bağlantıda önerdiğim ayarları ve uzantıları kullanabilirsin.

Virüs taraması falan yaptığı yok. Defender entegreli bir sistem var. Ama bu sistem tarama yerine, girdiğiniz URL göre uyarı veriyor. Ayrıca tarayıcının kendi sekmeleri bu tarz denetlemelerden bağımsız. Yani yeni sekme sayfasına tarama falan yapılmıyor.

Yeni sekme sayfasında, her tarayıcının yaptığı gibi veri toplayan bir sunucuya bağlı. MSN haberleri vb. kapatarak, daha hızlı açılmasını sağlayabilirsiniz.
edge://settings/newTabPage

Eki Görüntüle 864619

Eki Görüntüle 864629

Eki Görüntüle 864625

Eki Görüntüle 864624

Bunlara ek olarak ön bellek ve çerez temizliği yapabilirsin. Bağlantıda önerdiğim ayarları ve uzantıları kullanabilirsin.
Hocam dediğiniz gibi çerezleri, önbelleği vs. otomatik temizleme seçeneğinde kullanıyorum bahsettiğiniz önerilere de baktım ama benim yeni sekme sayfası bir türlü yüklenmiyor şu an tek sıkıntı bu. "Yeni sekme sayfasını önceden yükleyin" ayarını kapayıp tekrar açtım, belki düzelir umuduyla diye yine olmadı.

Fotoğrafta görüldüğü üzere yüklenmediği için hızlı bağlantıları, özelleştirmeleri yapamıyorum boş sayfa bembeyaz.

Ekran görüntüsü 2021-02-03 204259.png

Tarayıcıyı güncel tutuyorum.

Ekran görüntüsü 2021-02-03 204547.png

Opera, Chrome tıkır tıkır akıyor, Edge ise tam 5-6 saniye takılmalar yaşıyor yüklenmesi. Bazen 10 ve üzeri saniyelere çıktığı da oluyor.

Tüm sıfırlama, yeniden yükleme, uzantı kaldırma, yeni sekme ayarları vs. yapılabilecek her şeyi uyguladım, bambaşka bir olay bu şu an.

Son düzenleme:

Bu ara sorun bende çözüldü.

İlk başta alttaki video ile CMD yardımıyla Chromium Edge'i kaldırıp tekrar yükledim. Sonra Edge ayarlarını sıfırlama işlemi yaptım ve bilgisayarı birkaç kere yeniden başlattım bu yeni sekme yüklenme sorunu neyse ki düzeldi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı