Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Ana PC:
Ryzen 5 5600
MSI RTX 4060 Ti 8 GB
16 GB DDR4 RAM
MSI B550M PRO-VDH WIFI
1 TB KIOXIA M.2 SSD
MSI A750GL 750W
MSI M100R
Kumpir:
i7 3770
MSI GT 1030 GDDR5
8 GB DDR3 RAM
ASUS P8H61M-LX R2.0
480 GB KIOXIA SSD
Frisby Slim kasa
300W PSU
Kumpir V2:
i3 540
MSI RX 550 2 GB
8 GB DDR3 RAM
ASUS P7H55M-LX
120 GB SSD
Frisby Slim kasa
300W PSU
(165 Hz monitör, Creative A320 ses sistemi, Rampage R74 klavye, Glorious Model O fare, 1000 Mbps internet)
=
Lite olanın daha güçsüz olacağını ve ara sıra reklamlarla karşılaşabileceğimi düşünerek şu anda Firefox'a adapte olmaya çalışıyorum ama Edge'i bir türlü bırakamıyorum. Sanırım uBlock Origin Lite'a şans vereceğim.Sanırım uBlock Origin Lite Manifest V2'nin dışında. Yani Chrome desteğini kesti uBlock Origin kaldırıldı fakat Lite versiyonunda da hiçbir reklama denk gelmedim. Zaten site olarak Gemini ve YouTube kullanıyorum başka site pek kullandığım söylenemez. Onun dışında tarayıcı hızlı mı? Mesela diğer tarayıcılara göre bir hız farkı gördünüz mü? Ayrıca özelleştirme seçenekleri nasıldır?
Tarayıcının hızını analiz etmek için düşük bir bilgisayar lazım bence. Benim elimde şu anda aktif olarak kullandığım Ryzen 5 5600 ve i7 3770 olan bilgisayarlar var, ikisinde de Edge akıcı şekilde çalışıyor. Bazen i7 3770 olanda ilk açılış yavaş olabiliyor ama onun dışında problem yaşamıyorum.
Özelleştirme kısmında eh işte diyebilirim. Üstteki butonların bazılarını (indirilenler, geçmiş, sık kullanılanlar gibi) açıp kapatma var, dikey/yatay sekmeler ve Google Chrome'da da en son kullandığımda bulunan üst tarafı görselli temalar kullanabiliyorsunuz. Ek olarak sağ tarafında isteğe bağlı olarak kullanılabilecek bir kenar çubuğu da var ancak ben ekran alanımı daraltmamak için kullanmıyorum.
İlk kullanımda sunduğu ayarlar ise pek iyi değil bence. Arama motoru çoğu ülkede kendi motorları Bing olarak gelmesine rağmen Türkiye'de nedense Yandex olarak geliyor, kişisel tercihtir kullanan kullanabilir. Ek olarak ana ekranda dikkat dağıtan ve yeni sekmelerin bazen yavaş yüklenmesine sebep olan haberler kısmı açık geliyor.
Windows 11 kullanıyorsanız
edge://flags
kısmından "Show Windows 11 visual effects in browser" seçeneğini aktifleştirmenizi öneririm. Üst tarafta sekmelerin olduğu yere Mica efekti ekliyor, tarayıcı Windows 11 ile daha bir bütün oluyor.