Microsoft Edge'nin Chrome'a Fark Atması

Windows 10 kullanmaya başladığım zaman Opera, Firefox Quantum, Edge, Chrome gibi tarayıcıları test ettim. Hem kendi tecrübelerim hem de web kıyaslama testleri Chrome'un en hızlı olduğunu gösterdi bana. Fazla bilgim olmasa da sistemden sisteme değişebileceğini düşünüyorum. Örneğin, A Tarayıcısının çoklu çekirdek desteğinin iyi olmamasından ötürü FX gibi işlemcilerin A tarayıcısında tökezlemesi gibi. Velhasıl kelam, kendiniz deneyiniz :D
Tarayıcı demek sadece hız demek değil. Biz bunu düşünmeyip kendimize eziyet ediyoruz aslında.
  • Hızlı mı?
  • Güvenli mi?
  • Bana hitap ediyor mu?
  • Eklenti çeşitliliği fazla mı? Özelleştirilebilir mi?
  • Sistem kaynakları kullanımı ne durumda?
  • Özellikleri neler, bana yeterli mi?
  • Örümcek ağı (web) standartlarına uyuyor mu? Yani siteleri doğru düzgün açabiliyor mu?
Aslında bunları tarayıcı seçerken kendimize sormamız lazım. Bir soruya takılıp kalmak bana çok gülünç bir durum gibi geliyor. Bana en uygunu Mozilla Firefox geldi. Size de başka bir tarayıcı uygun gelebilir, normaldir.

Sanırım googleye kaydım. Edge ile youtube'ye girdim tam video izleyeceğim hemen altta bir bildirim belirdi daha performanslı video deneyimi için chrome geçin. Edge bile kabullenmiş ben kabullenememişim googleyi. :LOL:

Ben eminim google'yi zaten kaldırmıştım bildiğin edgeden çıktı. :D

Ben kendim Opera, Mozilla, Chrome ve Edge tarayıcılarını Twitch yayınında hepsi aynı kalitede ve uBlock eklentisi varken test ettim. Sizde kendiniz test edip en uygun olup olmadığına bakabilirsiniz.
Özellikle Chrome bellek çok kullanıyor filan İnternet'te yok en hızlı tarayıcı Mozilla yok Opera filan haberleri bana pek inandırıcı gelmiyor. Parayı basan sahte haberi yaptırıyor. Yandaş medya her alanda aktif maalesef.

Ekran Görüntüsü (72).png

Ekran Görüntüsü (73).png

Ekran Görüntüsü (75).png

Ekran Görüntüsü (76).png

Benim için en uygun edge çıktı. Çok daha performanslı ve interneti daha iyi harcıyor yani daha çabuk açılıyor siteler. :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı