Microsoft Flight Simulator İçin World Update V Güncellemesi Yayınlandı

Ali Güngör

Genel Yayın Yönetmeni
Yönetici
Katılım
22 Haziran 2011
Mesajlar
52.894
Çözümler
17
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Flight Simulator İskandinavya

Microsoft Flight Simulator’a bir büyük güncelleme daha geldi. Microsoft Flight Simulator‘a yönelik beşinci büyük içerik güncellemesi yayınlandı. Güncelleme, İskandinav bölgelerini oyuna ekliyor. “World Update V” olarak adlandırılan güncelleme, Norveç ve İsveç gibi İskandinav ülkelerinin yanı sıra Grönland, İzlanda, Svalbard gibi daha kuzeydeki bölgeleri ve daha fazlasını kullanıcılarla buluşturmakta. Yeni güncelleme, eklenen yeni bölgelerin yanı sıra […]

Devamı: Microsoft Flight Simulator İçin World Update V Güncellemesi Yayınlandı
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...
 
1 aydan fazla süredir oynuyorum Microsoft Flight Simulator'u. Aşırı sıkıntılı bir oyun. Aslında bir simülasyon ama tam manasıyla simülasyon olamamış, oyunla simülasyon arasında kalmış.

Steam'den alıp indirdiğiniz zaman Steam üzerinden indirmiyor, haricî bir program kuruyor ve oradan indiriyor. Ama oyunu indirmek bile başlı başına işkence. Çünkü oyunu indirirken uygulama haricî ekran kartını çalıştırıyor sürekli. Yük bindiriyor. Oyun zaten 170 GB ama en son gelen güncelleme ile 80'e falan düşürmüşlerdi. Tabii Asus laptobum her zamanki gibi servise gittiğinden henüz kendi gözlerimle göremedim daha. Bu arada yüklenirken eğer internet gider ya da PC'yi kapatırsanız geri sarıyor. 170 GB'nin 100 GB'si doldu ve pat, internet gitti. 50 GB'tan sonra başlıyor tekrar, kaldığı yerden değil.

3000MB/s üzeri okuma yazma sağlayan M.2 SSD'niz olsa bile 4-5 dakikada yükleniyor oyun. Ayrıca GPU'yu %99'da stabil kullandırtmıyor. Normalde tüm oyunlarda %95 üzeri stabil çalışan ekran kartı, bu simülasyonda %60-70'lerde çalışıyor. Bana mı has diye merak ettim ve tüm incelemelerde GPU'yu %60'larda kullandırttığını gördüm. Bu da ciddi derecede FPS düşüşü demek.

O da bir kenara, oyundaki ''maksimum kare sayısı limiti'' en fazla 60. Yani 360Hz monitörünüz olsa bile 60 kare limiti üzerine çıkartmıyor. Zaten öyle bir oyun ki RTX 3080 laptop da olsa 60 FPS'yi görmemizi istemez. Gıcık oldum bu yüzden kendilerine. Low ayara bile alsan gene 60'ın üzerini göstertmez.

Asus ROG laptobum servise gitmeden evvel İzlanda ve Norveç'e bir sefer tertiplemiştim. Laptop geldikten sonra tekrar bir İzlanda ve Norveç daha yaparım bakalım nasıl değişiklikler oldu.
DÜZENLEME: Kontrol ettim, 170 GB'tan 87 GB'a düşmüş oyun. Ancak bugün indirip girdiğimde ''general settings'' kısmına geldiğimde aniden oyundan attığını gördüm. Birkaç defa denediysem de bir türlü oyunun ayarlar menüsüne giremedim, her defasında attı. Steam'den ''Oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrula'' dedim ve tekrar girdiğimde oyun 87 GB'ı tekrar indirmeye başladı. Yani ''oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrula'' dedikten sonra kendi kendini silmiş. Sizin yapacağınız oyunu okşayayım ben.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı