Microsoft FSX Donuyor

• Konuyu başlatan Rulbul
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 5.104

Rulbul

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar FSX de yaklaşık 10-20 fps arası alıyorum oyun orjinal sistem imzamdaki gibi bu donmamın sebebi nedir?

Gigabyte 990FXA-UD5//AMD FX8350 4.4 GHz//Gigabyte GTX760 2gb Windforce//8 GB 1600 MHz RAM// Kingston HyperX 3K 120GB//WD Green 1TB//Corsair Carbide 200r//Corsair CX600M//Cooler Master Hyper 212 EVO

Oyun grafik ayarları en üst düzeydemi peki, fsx baya sistemi sömürüyor çünkü onları düşürmeyi dene :)

Arkadaşlar FSX de yaklaşık 10-20 fps arası alıyorum oyun orjinal sistem imzamdaki gibi bu donmamın sebebi nedir?

Gigabyte 990FXA-UD5//AMD FX8350 4.4 GHz//Gigabyte GTX760 2gb Windforce//8 GB 1600 MHz RAM// Kingston HyperX 3K 120GB//WD Green 1TB//Corsair Carbide 200r//Corsair CX600M//Cooler Master Hyper 212 EVO

Deniz Bey, merak ettim;
- donanımı halen kullanıyor musunuz? performansından memnun musunuz? Benim gibi yeni kuracak birine tavsiye eder misiniz? Ya da hangi değişiklikleri önerirsiniz?

Fsx ile 2 yıldır geceli gündüzlü uğraşan biriyim.Öncelikle fsx işlemci bazlı bir oyundur.Eğer eklenti uçak kullanmıyorsanız sisteminiz gayet güzel.Frame'yi unlimited yapmanızı öneririm.Eğer eklenti uçak kullanıyorsanız bir takım fsx.cfg ayarları yapmanız durumunda fps de ilerleme kaydedebilirsiniz örnek olarak www.venetubo.com: Bojote's Tweaking and Tuning tool for FSX bu siteden cfg'nize tweak yapabilirsiniz.Kurduğunuz yama ve eklentiler,sceneryler de fps de düşüşlere etken olmaktadır. www.lockonfiles.com: how to set up and configure FSX - FSX , Prepar3D, Falcon, IL-2: Sturmovik, IL-2 BOS - LOF bu siteden cfg ayarlanızı el ile ayarlayabilir tekrar yapılandırabilirisiniz.
Kırımsız Uçuşlar.

Deniz Bey, merak ettim;
- donanımı halen kullanıyor musunuz? performansından memnun musunuz? Benim gibi yeni kuracak birine tavsiye eder misiniz? Ya da hangi değişiklikleri önerirsiniz?

Hocam merhabalar birkaç konuda aynı mesajı attığınızı gördüm umarım herhangi bir sistem satın almamışsınızdır,

Bir kere FSX çok sorunlu ve eski bir oyun. Hala 32bit ve DX9'u kullanıyor ve bu değişmeyecek. Dovteil Games FSX'i satın almasına rağmen onu geliştirmeye izinleri yok yani oyun hep böyle kalacak. Prepar3D veya X-Plane 10'a yönelmenizi tavsiye ederim.

Donanımsal olarak:

FSX'de CPU çok önemlidir. FSX çok çekirdeği kullanamıyor yani tek çekirdek performansı çok önemlidir. FSX için AMD'den kaçın. İ7 4790k yı almanızı tavsiye ediyorum çünkü Passmark'ta tek çekirdek performansında birinci işlemci olarak görünüyor.

GPU ise CPU'nun tam zıttı olarak önemli değildir. Titan X ile GTX 460 arasındaki FPS farkı yalnızca 3. Yanlış anlamayın GTX 460 alın demiyorum diğer oyunları da düşünerek güzel bir ekran kartı alın derim.

RAM 8GB olursa yeterli olur. Eğer Add-On dediğimiz eklentileri yükleyecekseniz 8GB alın yoksa yarı yolda OOM dediğimiz out of memory hatası alırsınız. SSD almanızı da tavsiye ederim. Oyunun açılması uzun sürüyor bu süreyi düşürmeniz için...

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı