Microsoft, geliştiricileri "abartılı vücut oranlarına" sahip kadın karakterler yaratmamaya çağırıyor

Katılım
19 Eylül 2021
Mesajlar
13.768
Makaleler
2
Çözümler
89
Yer
Ankara
Microsoft, geliştiricileri "abartılı vücut oranlarına" sahip kadın karakterler yaratmamaya çağırıyor.
Oyun geliştiricilerini desteklemek için resmi sitelerinde "Ürün Dahil Etme Eylemi: Müşterilerin Görüldüklerini Hissetmelerine Yardımcı Olun." yazıyor.

Yani diyorlar ki aynı Sony şirketlerinin yaptığı gibi ya Abby gibi kaslı ve terli olsun ya Aloy gibi sakalı olsun ya da Ratchet and Clank'teki karakter gibi kadın olduğu anlaşılamayacak kadar küçük göğüs, surat yapısı ve kalçaya sahip olsun.

Japon şirketleri eski kafa ve paragöz oldukları için sevmem ama adamlar böyle şeylere çok takılmadan karakterleri istedikleri gibi yaratıyorlar. Batılı şirketler gibi karakterin meme ucu 1 mm daha büyük diye tüm karakteri baştan tasarlamıyorlar.

Objeleştirmek ile kadın olduğunu belli etmek ayrı şeyler bu arada. Objeleştirmekten bahsedeceksek Capcom'un Street Fighter'da R34'deki ayakçı tayfaya Juri, bacakçı tayfaya Chun Li, kalçacı tayfaya Cammy'i vermesini örnek gösterebiliriz. Kadın olduğunu belli edip kaliteli karakter yazımına ise RDR'den birçok kadın karakteri örnek verebiliriz.

Kaynak:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Evet ya şu olaydan vazgeçilse keşke, erkek karakteri kocaman kadın karakteri küçük ama devasa göğüslü yapıyorlar yani bro bunun ortası yok mu ben normal bir çarla oynamak istiyorum ya, neyse gidip Forza oynayayım ben en iyisi.
 
Ne yani oyundaki kadın karakterin memesi de flat olacaksa çüş yani direkt erkek karakter modellesinler.

Ben hentai oyunlar dışında kadın karakterin hizasının aşıldığı oyun göremiyorum

Sakallı, flat meme kadın modellemesi 🤡
 
Kısaca Sweet Baby 2 olmaya çalışıyorlar desek daha doğru olur. Cidden oyuncular hep bir ağızdan şu rezalet SJW propagandasına dur demez ise oyun sektörünün sonu film sektörü gibi olması çok uzun sürmez umalım'da kaslı + sakallı abla dönemini geride bırakalım. (Veya göğüslü ve kalçalı feminen abiler)
 
Bunların dilediği "abartılı olmayan" ise Tomb Raider üçlemesindeki Lara Croft gibi doğal ve güzel hatunlar değil, Dying Light 2'deki kurbağa suratlı Lawan gibi karakterlerin çoğalması.
2013-2018 arası Lara Croft en iyilerden biri. Ne 2000'lerdeki oyunlarda olduğu gibi memeden karakter yapmışlar da denilmiyor, kadın mı erkek mi belli değil de denilmiyor.
 
2013-2018 arası Lara Croft en iyilerden biri. Ne 2000'lerdeki oyunlarda olduğu gibi memeden karakter yapmışlar da denilmiyor, kadın mı erkek mi belli değil de denilmiyor.

Öyle, ki erkekler arasında en beğenilen kadın karakterlere baksan çoğu abartısız olanlar arasından çıkıyor. Abartılı vücut orantısı olanlar da işin tuzu ve biberi. Zaten bilgisayar oyunlarının bir amacı da gerçek dünyadan uzaklaşmak değil mi?

İnsanlar yakışıklı erkek, güzel kadın gördüğü zaman mutlu oluyor bu kadar basit. Hiçbir çekiciliği olmayan düz kadın/erkek görmek isteyen zaten sokakta bir tur atar gelir.
 
Ben anlamıyorum. Sıradan insana bakmak istesem çıkarım sokakta yürürüm. Tercihen oynadığım oyunlarda kadınlar taş gibi, erkekler ölüm makinesi gibi kaslı olmalı.
Karakterin karizmatik olması benim deneyimimi olumlu etki ediyor.

Triplere girenler de psikoloğa görünsün. Kratos tanrı öldürüyor. Adamın kolları devasa diye neden triplere gireyim? Salak mıyım ben? Adam tanrı öldürüyor. Zargana olmayıversin bir zahmet.

Lara da çok karizmatik bir kadın. Evet doğru. Ya kadın nerelere tırmanıyor, kaç tane dil biliyor, ne kadar iyi silah kullanıyor. Senin tek gördüğün kadının güzel olması ise insana bakışına bir çekidüzen vermelisin.
 

Geri
Yukarı