Microsoft geri adım atar mı?

Intel 8. nesil altı bir sınırlama koymadı. BitLocker ve benzeri özellikler için TPM 2.0 gereksinimi koydu ve bu yalnızca Intel 8. nesil ve üstünde var. Teknoloji gelişiyor, sen en son yazılımı eski bir donanımda kullanamazsın. Nasıl yazılımını güncel tuttuğun gibi donanımını da güncel tutmalısın. Ben geçenlerde yeni bir bilgisayar aldım mesela. Eğer yok yeni bilgisayar almayacağım diyorsan yeni yazılım da alma, Windows 10'da kal. Intel 8. nesilin ve altının desteği kesileli yıllar oluyor, Windows 10'un desteği kesilirse de pek umurunda olmaz herhalde.
Yanlış bilgi. Sky Lake ve Kaby Lake hala destek alıyor.

Intel 8. nesil altı bir sınırlama koymadı. BitLocker ve benzeri özellikler için TPM 2.0 gereksinimi koydu ve bu yalnızca Intel 8. nesil ve üstünde var. Teknoloji gelişiyor, sen en son yazılımı eski bir donanımda kullanamazsın. Nasıl yazılımını güncel tuttuğun gibi donanımını da güncel tutmalısın. Ben geçenlerde yeni bir bilgisayar aldım mesela. Eğer yok yeni bilgisayar almayacağım diyorsan yeni yazılım da alma, Windows 10'da kal. Intel 8. nesilin ve altının desteği kesileli yıllar oluyor, Windows 10'un desteği kesilirse de pek umurunda olmaz herhalde.

Benim işlemcimde var o özellikler.

Capture.PNG

7.nesil işlemcim var fakat.

Nasıl yani 7 nesil destekliyor mu?
6 ve 7.nesil işlemciler hala daha sürücü desteği alıyor.
Windows 11 için konuşacak olursak şu an için 7.nesil işlemciler teste sokuldu. Ama sonuçları belli değil.

Eğer derlerse ki bu işlemciler de çalıştırır, sıkıntı yok, rahatça Windows 11e geçebilirsiniz.

Olay "Hadi, 8. nesil altı İntel ve ilk nesil Ryzen işlemcilere destek vermeyelim."den ibaret değil, ortada işlemcilerin belirli güvenlik teknolojilerini desteklememesi gibi sorunlar var.

11 ile birlikte Windows, artık Linux çekirdeği ve Android emülatörü barındıracak içinde. Yalnızca bu bile başlı başına onlarca, belki de yüzlerce güvenlik açığı demek ki daha gelecek çok yenilik var. Kolay kolay geri adım atacaklarını sanmıyorum.

Şu an için muamma ama resmi olarak destek vermese de yüklenebileceği kesin gibi. TPM, Secure Boot gibi özelliklerde geri adım atmayacağı kesin. İşlemcide de bence 6. Nesile kadar inebilir. 6. Nesil daha şurada 4, 5 yıllık mazisi olan bir işlemci nesli. Eski denilemez. Yalnız eski işlemciler güvenlik özelliklerini desteklemiyor diyenler alenen sallıyor bilginiz olsun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı