Çözüldü Microsoft girişi yapılırken "0x80190001" hatası almak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

fwCas

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus 16 R-1057NT I5 14500HX RTX 4060 16 GB DDR5 RAM 1TB SSD
Merhaba, 2 saattir Microsoft hesabıma giriş yapmaya çalışıyorum ancak bu lanet hatayı alıyorum. VPN ile denedim. DNS değiştirerek denedim. Giremiyorum. Sinirden monitörü kemirmeye başlayacağım birazdan. Yardım edin.

Telefon internetim ile deneyince düzeldi ancak neden böyle oldu anlamadım. İnsan sinirli olunca da bu kadar basit fikirler 2 saat gelmiyor aklına.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-06-12 010420.png
    13,1 KB · Görüntüleme: 462
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Telefon internetine geçince düzelmesi bayağı net gösteriyor ki sorun senin bilgisayarda değil, bağlandığın Wi-Fi'da ya da internet sağlayıcısında.
Bu bazen modemden çıkan IP'yle Microsoft'un arasında olan anlamsız bir gerginlikten kaynaklanıyor. VPN, DNS falan da çözmüyor bazen.
Statik IP varsa kaldır, modem otomatik IP alsın.
Kullandığın DNS ayarlarını sıfırla (Google DNS bile bazen Microsoft'a takılabiliyor nedense).
Ağ bağlantısını değiştirmek bayağı işe yarıyor böyle durumlarda.
Telefon internetine geçince düzelmesi bayağı net gösteriyor ki sorun senin bilgisayarda değil, bağlandığın Wi-Fi'da ya da internet sağlayıcısında.
Bu bazen modemden çıkan IP'yle Microsoft'un arasında olan anlamsız bir gerginlikten kaynaklanıyor. VPN, DNS falan da çözmüyor bazen.
Statik IP varsa kaldır, modem otomatik IP alsın.
Kullandığın DNS ayarlarını sıfırla (Google DNS bile bazen Microsoft'a takılabiliyor nedense).
Ağ bağlantısını değiştirmek bayağı işe yarıyor böyle durumlarda.

Çözüm
Hocam konuyu tekrar açıyor gibi oluyorum da evde hem modem hem de router var benim. Router'dan bağlanmama rağmen (dinamik ip) atıyor, giriş yapamadım ve telefon internetiyle girebildim. Bu sorunun çözülmesi için modem router ayarlarını nasıl yapmak gerekiyor? Bilginiz varsa paylaşmanızı rica ediyorum. Teşekkürler şimdiden. (Sanırım ben modemden router'a statik bir ip vermiştim, router da dinamik ip atıyordu cihazlara. Böyle bir şey yapmıştım. Bunu yapmamın sebebi de robot süpürgenin interneti görmemesiydi.)

Bu sorun genelde modem ve router aynı anda IP dağıttığında (DHCP çakışması) ortaya çıkıyor. Çözüm için iki yöntem var:
router'ı Access Point gibi kullanmak: Router'ın DHCP'sini kapatıp, modemin aralığından statik bir IP veriyorsun. Böylece modem IP dağıtıyor, router sadece Wi-Fi yayıyor.
modemi köprü moduna almak: modem sadece hattı taşıyor, tüm yönetim ve IP dağıtma işini router üstleniyor. Bu yöntem daha stabil oluyor.
Ek olarak Windows tarafında proxy/VPN kapatmak, tarih & saat ayarlarını düzeltmek, Ipconfig /flushdns ve wsreset.exe çalıştırmak da işe yarıyor.
Ben bu sorunu zamanında internetten bakarak çözmüştüm. Videoyu yeniden bulabilirsem buraya paylaşırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…