Microsoft hesabıma Finlandiya ve Almanya'dan giriş yapılmış

Konstantinn

Picopat
Yer
İstanbul
Öncelikle merhaba,
Uzun zamandır Technopat forumunda bir hesabım olmadan dolaşıp konuları okuyordum ve sonunda bir hesap açma kararı aldım. Ama açacağım ilk konunun hesabıma giriş yapılması olacağını ben de düşünmüyordum. Sabah kalktığımda "Microsoft account Team"den "Security alert" diye bir mail gördüm. Mailde Microsoft hesabıma başka birinin girmiş olabileceğinden bahsediyordu. İlk önce sahte bir mail olabileceğini düşündüm ama sonra bilgisayarımdan Microsoft hesabıma girdim ve 17 Mayıs tarihinde ilk önce Almanya sonra da Finlandiya'dan giriş yapılmış olduğunu gördüm. Hemen iki Gmail'imin ve Microsoft hesaplarımın şifrelerini değiştirdim ve iki aşamalı doğrulama açtım. Biraz güvenlik takıntım olduğu için zaten aylar önce iki aşamalı doğrulamayı açmış, telefon numarası ve kurtarma Gmail'i eklemiş ve şifremi değiştirmiştim. Zaten giriş yapılan hesabım'im ana Gmaile bağlı değildi. Kaspersky'dan ana gmailimde veri sızıntısı olup olmadığına baktım ve sonuç temiz çıktı. Şu an bilgisayarıma ESET'ten tam tarama yapıyorum ve o bitince Malwarebytes ve Kaspersky'dan da tam tarama yapacağım. Normalde güvenliğime çok önem veririm, virüs girmemesi için elimden gelen her şeyi yaparım ama ilk defa böyle bir olayla karşılaşıyorum. Yukarıda da dediğim gibi biraz güvenlik takıntım var ve hala korkuyorum. Hala yapmam gereken bir şey veya almam gereken bir önlem var mı? Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-05-19 125726.png
    Ekran görüntüsü 2023-05-19 125726.png
    49,2 KB · Görüntüleme: 61
  • Ekran görüntüsü 2023-05-19 130019.png
    Ekran görüntüsü 2023-05-19 130019.png
    162,9 KB · Görüntüleme: 56
Bana her gün Meksika, Almanya, Japonya, Hindistan gibi ülkelerden başarısız istekler geliyor. Benim tavsiyem bunları takma, Microsoft hesabından da parolasız giriş özelliğini aç. Sadece telefonundan onayladıkların giriş yapabileceği için, ah şifrem çalındı mı derdi ortadan kalkıyor.

Özellikle son zamanlarda benim de birçok hesabıma giriş yapılıyor bu Microsoft, Discord, Facebook, Spotify ama ilginç olay bu girilen hesapların çoğunun çok eskiden açıp uzun zamandır girmediğim hesplar olması (Facebook ve Spotify hariç). Sistemime de Kaspersky ve Malwarebytes ile tarama yaptım sonuç temiz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı