Microsoft hesabında anormal bir giriş saptandı

30 dakika önce Microsoft hesabımın postasında anormal bir giriş saptandı gibi bir mesaj gelen kutumda belirdi ve çok şaşırdım, bunun üzerine e-postama giriş yapmaya yeltendim doğal olarak ve ne olsun! Şifreniz yanlış ve o an çok gerildim, şuan aklımda binlerce endişe dolu düşünceler ile sizlerden hızlı bir şekilde mümkünse lütfen bana bir tavsiye bekliyorum beklediğim tavsiye de şu, bilgisayarımı zaten hemen formatlayacağım ve format sonrası ilk işim bir güvenlik yazılımı satın alıp bilgisayarıma kurmak olacak. Aklımda şuan Emsisoft Anti-Malware'yi satın almak var. Ama acaba diyorum ki kendimce bunun yerine başka bir antivirüs mü alsam? Mesela Bitdefender, Kaspersky, Norton gibi sağlam firmalardan hani. Veya diyorum ki bunun yanında mı ek olarak antivirüs de mi alsam acaba(n). Ne öneriyorsunuz ne yapayım ? Hangisini alayım arkadaşlar. Uzmanım.net sitesinde Emsisoft 76 TL gibi bir fiyat ile satın alınabilmekte şuan. Kredi kartlarından tut hayatım Steam hesabından her şeyim bu e-posta üzerinde çok tehlikeli işin ciddiyetini anlayın diye söylemek istedim bunu.

Not:Microsoft hesabı şifremi sıfırladım, birden fazla güvenlik adımları ekledim o konuda kafam rahat biraz bundan dolayı. Ve hesabıma izinsiz girilen yer Kanada ve de yazan şey detaylarda hani "Eşitleme başarılı" gibi bir cümle, ne olduğunu hiç anlamış değilim. Yani eşitleme başarılı şeklinde bir artık nasıl girdilerse bunun yöntemi ne ise Microsoft da, ne bileyim bir güvenlik açığımı acaba işte benim hesaba da bu şekilde girmişler, Bunu çıkarıyorum artık ne bileyim.

Kaspersky kullanmanızı tavsiye ederim. GittiGidiyor, N11 gibi sitelerden ucuza satın alabilirsiniz. Benim de google hesabıma erişilmişti. Nasıl olduğunu anlamadığım bir şekilde. Ondan beridir sahte hesap bile açsam Google Authenicator veya Microsoft Authenicator güvenlik önlemlerini açıyorum. Steam Guard, Blizzard Guard ve birçok hesapta da 2-Factor aktif durumda. Sadece mail hesabı olmasına gerek yok.

Merhaba. Hesabınıza telefon numarası ekleyin bence. Çift adımlı doğrulama olmuyor Microsıft hesaplarında ama yine de daha güvenli olur. Geçmiş olsun.
Telefon numarası eklendiğinde ve bu tip saldırılarda şifre ele geçirme durumlarında hesaba erişim istendiğinde Microsoft 2-Factor aktif olmasa bile telefona kod gönderip şifre ile doğrulama istiyor. Bu yüzden aktif olması çok önemli.

Merhaba. Hesabınıza telefon numarası ekleyin bence. Çift adımlı doğrulama olmuyor Microsıft hesaplarında ama yine de daha güvenli olur. Geçmiş olsun.
Kaspersky kullanmanızı tavsiye ederim. GittiGidiyor, N11 gibi sitelerden ucuza satın alabilirsiniz. Benim de google hesabıma erişilmişti. Nasıl olduğunu anlamadığım bir şekilde. Ondan beridir sahte hesap bile açsam Google Authenicator veya Microsoft Authenicator güvenlik önlemlerini açıyorum. Steam Guard, Blizzard Guard ve birçok hesapta da 2-Factor aktif durumda. Sadece mail hesabı olmasına gerek yok.

Telefon numarası eklendiğinde ve bu tip saldırılarda şifre ele geçirme durumlarında hesaba erişim istendiğinde Microsoft 2-Factor aktif olmasa bile telefona kod gönderip şifre ile doğrulama istiyor. Bu yüzden aktif olması çok önemli.
Aynen zaten ilk yaptığım iş telefon numaram zaten kayıtlı olduğu için şifremi degiştirmek oldu ve ardından ise dediğiniz Microsoft 2 adımda güvenlik kodlu doğrulamayı aktifleştirmek olmuştu, ayrıca Steam içinde bu dediğiniz önlemi öylesine sağlam olsun diye 1-2 hafta önce aktifleştirmiştim şifreli doğrulamayı, demek ki bugüne kısmetmiş ve diyorum ki iyi ki yapmışım valla yani bir oh çektiğim ikinci konuda o oldu. Sadece Google hesaplarım da bu korumayı aktifleştirmemiştim sanırım onu da kısa bir süre içinde şu format işlerinden sonra aktifleştireceğim. Kaspersky'ın Emsisoft'dan farkları nelerdir acaba? Yani artı olarak. Emsisoft'u kime sorsam toz kondurmuyordu da.

Daha fazla fikir, öneri alabilirsem çok sevinirim forumda ki diğer arkadaşlara sesleniyorum bilgili güzel moderatörlerimize de dahil, satın alma aşamasındayım. Şuan ince şekilde artılar ve eksileri iyi tartmaya çalışıyorum. Olabildiğince fikire ihtiyaç duyduğum bir an. Yardımlarınızı lütfen esirgemeyin çünkü her türlü fikrin üstünde düşünüyorum.

MS tarafında olan bir açık değil. Büyük ihtimalle hangi cihazlardan o mail adresini kullanıyorsan zararlı yazılımla şifreni almışlar. Bu günlük kullandığın PC, telefon gibi aygıtlar da olabilir. Başka bir cihazdan bir defalık girişten de olabilir. Şifreni en son ne zaman değiştirdi isen o zamandan sonrasını düşün. Zamanında zararlı bulaşmış ve silmiş olabilirsin. Fakat kullanan kişi logları yeni incelemiş olabilir.

Emsisoft'u aktif kullanmak yerine EEK ile tarama amaçlı arada bir taratmanız önerilir. Emsisoft Emergency Kit [EEK] - Alternatif Zararlı Temizleme Aracı

Aktif kullanım için belirttiğiniz gibi Norton, Kaspersky, BitDefender gibi güçlü yazılımların ürünlerini tercih edin. Mobil cihazlarınıza da deneme amaçlı kurup taratın.

Tüm cihazlarınızı tam tarama yaptıktan sonra diğer önemli şifrelerinizi de değiştirin.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı