Microsoft hesabınız kapatılacak uyarısı

M e l i s s a

Hectopat
Merhaba, az önce Google mail hesabıma, Microsoft'tan bir mail geldi. Hesabınız 18.6.2023'te kapatılacak, hesabınıza giriş yapınız diye. Oysa ben her yerde bu hesabı aktif olarak kullanıyorum zaten. Neden böyle bir mail geldi?
Buraya ekran görüntüsü bırakıyorum. Mailden çıkış yapıp tekrar girdim. Başka yapmam veya bilmem gereken bir şey var mıdır diye buraya sizlere de danışmak istedim. 🙏
Screenshot_20230419-200725_Fennec.png

Merhaba, az önce Google mail hesabıma, Microsoft'tan bir mail geldi. Hesabınız 18.6.2023'te kapatılacak, hesabınıza giriş yapınız diye. Oysa ben her yerde bu hesabı aktif olarak kullanıyorum zaten. Neden böyle bir mail geldi?
Buraya ekran görüntüsü bırakıyorum. Mailden çıkış yapıp tekrar girdim. Başka yapmam veya bilmem gereken bir şey var mıdır diye buraya sizlere de danışmak istedim. 🙏Eki Görüntüle 1746667
Microsoft desteği ile konuşun, Microsoft olsa mail atanın adı tamamen büyük olurdu, Microsoft HEsap Ekibi diye, bende gelen mail varsa bakayım.
EDİT: Küçük yazıyorlarmış :D
Buraya tıklayın yazan linke TIKLAMADAN kopyalayıp burada süprizbozan içine atın, mail atan hesabın da mail adresini atın.
Asıl mail adresi bu:

account-security-noreply@accountprotection.microsoft.com

Maili yazan kişinin e-postasında @microsoft.com gibi resmi olduğunu belli edecek, mesela @accountprotection.Microsoft.com var mı?
Yoksa itibar etmeyin.

Aldığınız e-posta yasal değildir. Bu kesinlikle bir kimlik avı dolandırıcılığı mesajı. Microsoft böyle mesajlar göndermez.

Lütfen mesajın içindeki herhangi bir bağlantıyı tıklatmamanız ve bunu yaptıysanız sizden istenen hiçbir bilginin asla girmediğinden emin olun.

Kimlik avı veya sahtecilik dolandırıcılığını bildirmek için lütfen aşağıdaki adımları izleyin:
1. İleti listesinde, bildirmek istediğiniz iletiyi veya iletileri seçin
2. Okuma bölmesinin üzerinde, ileti göndereni bildirmek için Önemsiz > Kimlik Avı > Rapor'u seçin

Daha fazla bilgi için bu makaleye başvurabilirsiniz:
https://support.microsoft.com/en-us/office/how-...

Başka sorularınız veya endişeleriniz varsa lütfen bana bildirin.
Teşekkürler!

Saygılar.

Buraya ekran görüntüsü bırakıyorum. Mailden çıkış yapıp tekrar girdim. Başka yapmam veya bilmem gereken bir şey var mıdır diye buraya sizlere de danışmak istedim. 🙏Eki Görüntüle 1746667
Hocam @gmail adresi için mail Google tarafından iletilir. Açıkçası scam gibi duruyor. Eğer Microsoft yollamış olsaydı bahsedilen mail adresi @hotmail ve ya @outlook uzantılı olurdu.

Aldığınız e-posta yasal değildir. Bu kesinlikle bir kimlik avı dolandırıcılığı mesajı. Microsoft böyle mesajlar göndermez.

Lütfen mesajın içindeki herhangi bir bağlantıyı tıklatmamanız ve bunu yaptıysanız sizden istenen hiçbir bilginin asla girmediğinden emin olun.

Kimlik avı veya sahtecilik dolandırıcılığını bildirmek için lütfen aşağıdaki adımları izleyin:
1. İleti listesinde, bildirmek istediğiniz iletiyi veya iletileri seçin
2. Okuma bölmesinin üzerinde, ileti göndereni bildirmek için Önemsiz > Kimlik Avı > Rapor'u seçin

Daha fazla bilgi için bu makaleye başvurabilirsiniz:
https://support.microsoft.com/en-us/office/how-...

Başka sorularınız veya endişeleriniz varsa lütfen bana bildirin.
Teşekkürler!

Saygılar.
Bir web tarayıcısı üzerinden Outlook oturumu açarsanız, hesabınız etkin kalır ve kapatılmaz. İçiniz hâlâ rahatlamadıysa hesabınızdan çıkış yapıp tekrar giriş yapın.

İçtenlikle.

Microsoft desteği ile konuşun, Microsoft olsa mail atanın adı tamamen büyük olurdu, Microsoft HEsap Ekibi diye, bende gelen mail varsa bakayım.
EDİT: Küçük yazıyorlarmış :D
Buraya tıklayın yazan linke TIKLAMADAN kopyalayıp burada süprizbozan içine atın, mail atan hesabın da mail adresini atın.
Asıl mail adresi bu:

account-security-noreply@accountprotection.microsoft.com

Mail bu : account-security-noreply@accountprotection.microsoft.com

Tıklayın yazan yerdeki link de bu: Microsoft account activity policy - Microsoft Support

Sürpriz bozan nasıl yapacağımı bulamadım kusura bakmayın lütfen. Hepinize cevaplar için teşekkür ederim 🙏🙏

Mail bu : account-security-noreply@accountprotection.microsoft.com

Tıklayın yazan yerdeki link de bu: Microsoft account activity policy - Microsoft Support

Sürpriz bozan nasıl yapacağımı bulamadım kusura bakmayın lütfen. Hepinize cevaplar için teşekkür ederim 🙏🙏
E-posta adresi, link ve linkin içindeki makale Microsoft'a ait. Maildeki e-posta adresinizle ilişkili Microsoft hesabınıza giriş yapın, sorun çözülecektir. Sorun değil aslında.
Bu olayın aynısını yaşayan bir arkadaşın forumda açtığı konu mevcut, kendisinin ve Xoloth adlı arkadaşın iletilerine bakabilirsiniz.
gmail.com uzantılı Microsoft hesabınız olabilir. Büyük ihtimal ile onun kapatılacağından bahsediyor. Dolandırıcı falan değil yani. Eğer Microsoft servislerini kullanmıyorsanız pek sıkıntı değil.
5 yıllık gmail. Tüm oturumu kapatıp yine hesaba girdim. Daha sonra kurtarma mailinin yanında ünlem işareti vardı. Kurtarma maili çok eski açtığım bir hotmaildi. Şifresini unuttuğum için kurtarma postam olarak başka bir gmail ile değiştirdim. Oradaki sarı ünlem işareti kalktı.
5 yıllık kullanılan gmaile bu postanın gelmesi garip geldi ve hesabınız kapatılmayacak sorun çözüldü tarzında bir mail gelmedi.

Saat 12:25 edit: Aynı gmailin birde Microsoft'ta olanı varmış. Microsoft hesabından aynı gmaile girdim, telefon no doğrulaması yaptım ve hesap açıldı.

Son düzenleme:
@Teyrn Şimdi tekrar kontrol ettim gelen mail aynı hesap yani Gmail ve ben de yıllardır kullanıyorum, yani kendi hesabıma aynı isimde mail uyarısı geliyor. Az önce Google hesabı kontrolü yaptım şifre de değiştim. Umarım bir şey olmaz. Bu arada Google ile nereden iletişim kurabilirim bulamadım? Destek yani. Cidden korkuyorum kapanırsa çok sıkıntı her ihtimale karşı desteğe yazıp emin olmak istiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı