Microsoft kullanıcılarını zorla Windows10'a geçiriyor

keneman

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese merhaba değerli Tecnopat okuyucuları,

Az önce facebook'tan bir haber okudum ve içeriğine göz attım. Haberin içeriğinde Windows 7 ve 8.1 kullanıcıları istemediği halde Windows 10'a geçireceği yazıyordu. Yani bunu kullanıcılarının inisiyatifine bırakmayacağı yazıyordu.

Bu makaleyi okuduktan sonra içime bir şüphe düştü. Çünkü ben Win10'a geçmek istemiyorum, her ne kadar bedava ve kullanımı pratik olsa da Win8.1 'de kalmak istiyorum çünkü özel sebeplerim var. Eğer facebook'tan okuduğum makale doğruysa Win10'a otomatik geçmeyi nasıl engelleyebilirim. Veyahut Win10'a otomatik geçtik diyelim, Win8.1 'i tekrardan kurabilir miyim? Orjinal Win8.1 lisans anahtarım ve CD'si bende mevcut.

@Recep Baltaş

Windows 10'a geçmeniz gerek çünkü GTX 970M gibi grafik kartınızı DX12'den mahrum bırakacak değilsinizdir umarım. DX12 desteği sadece Windows 10'da var.

Haberi yapanın abartısı sadece. Öyle bir durum yok sadece desteklerini yavaşça çekecektir. Çünkü Windows 10, XP gibi bir özelliğe sahip olmayı planlanıyor. Amacı global OS olması amaçlanmakta. Kullanıcı istese de istemese de Win 10 kullanmak zorunda kalacak bunu zamanı varken şimdiden geçin diye ücretsiz geçiş sunulmakta. Eğer geçmem dersen ileride mecbur geçeceksin ve boşuna 400/500TL ödeme diyor tabi anlayana.

Windows 10'a geçmeniz gerek çünkü GTX 970M gibi grafik kartınızı DX12'den mahrum bırakacak değilsinizdir umarım. DX12 desteği sadece Windows 10'da var.

Çok çok yeni nesil oyunlar çıkacağı zaman, DX12 destekli oyunlar yani. DX11'den vazgeçildiği zaman geçeceğim. Win8.1 bana daha pratik geliyor.

Öyle bir şey yapacaklarını düşünmüyorum. Yapsalar bile istediğiniz OSda kalmanının bir yolu elbet bulunur.

Doğru bulunur fakat öyle kaçak göçek Win8.1 değil, esas Win8.1 olsun istiyorum. Biraz takıntılıyım da. :D

Haberi yapanın abartısı sadece. Öyle bir durum yok sadece desteklerini yavaşça çekecektir. Çünkü Windows 10, XP gibi bir özelliğe sahip olmayı planlanıyor. Amacı global OS olması amaçlanmakta. Kullanıcı istese de istemese de Win 10 kullanmak zorunda kalacak bunu zamanı varken şimdiden geçin diye ücretsiz geçiş sunulmakta. Eğer geçmem dersen ileride mecbur geçeceksin ve boşuna 400/500TL ödeme diyor tabi anlayana.

Haklısın da hala XP kullanan kullanıcılar var, dediğin doğru. Heriflerin amacı globalleştirmek fakat bunu kullanıcıların insiyatifine sunmaları gerekiyor. Win10'a geçen arkadaşlarımın hiç biri beğenmedi. Bizzat arkadaşımın bilgisayarına Win10 güncellemesi yaptım fakat durum yine aynı.

Merhaba,

Aslında belirtilmek istenen "Otomatik güncelleştirmeler ve önerilen güncelleştirmeler" açık ise Windows 7 ve Windows8 'den Windows10'a otomatik olarak geçiş olacağı yönünde. Bunun önüne geçmek için Technopat web sitesinde belirtilen makaleyi uygulamak ve KB3035583 numaralı update/güncelleme yi devre dışı bırakmak / gizlemek.

kaynak:
1. Windows 10 Yükseltme Uyarısı Nasıl Kapatılır? - Technopat
2. https://support.microsoft.com/en-us/kb/3035583

" HKEY_LOCAL_MACHINE > SOFTWARE > Policies > Microsoft > Windows > " Kayıt defterinden bu dizine kadar geliyorum fakat burada WindowsUptade'i bulamıyorum.

Boş bir not defteri sayfası aç ve aşağıdakileri içerisine kopyala ...
Kod:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate]
"DisableOSUpgrade"=dword:00000001

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Gwx]
"DisableGwx"=dword:00000001

Sonra faklı kaydet ile bir isim ver, uzantısını ise .reg olarak değiştir. Bundan sonra çift tıkladığında otomatik olarak registry kayıtlarını yapacaktır.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı