Microsoft neden Windows 10 Gaming versiyon yapmıyor?

Sizce Yapmalı Mı?

• Yapmalı.

• Kim Uğraşacak Ona.

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Gaming modu mu? Şimdi de işletme sistemleri mi Çin kerhanesi gibi gözükecek? Arkada çalışan işlemlerin gereksiz olduğunu nereden biliyorsunuz?
Arkada çalışan işlemler gereksiz bunu ben size söyleyim. ISO modlamasını bizzat kendim yapıyorum ve ok kadar çer çöp siliyor ki ISO FAT32 USB'ye tekrardan sığıyor. Hatta kurduktan sonra arka planda 3GB RAM yerine 1.4-1.3 GB RAM kullanıyor sistem, neredeyse yarı yarıya bir düşüş var, sizce arka planda çalışan çöp işlemler yok mu? Mesela kişisel bilgilerinizi almak gibi ya da size reklam göndermek gibi...

Microsoft neden Home, Pro gibi bir Windows Gaming modu yapmıyor? Gereksiz arka planda çalışan, CPU yiyen özellikleri kapatsa çoğu kişinin oyunu daha akıcı, stabil olmaz mı? Biz bunun için 1 saat amele gibi onu kapa, bunu aç diye uğraşmasak hem de adamların işletim sistemi daha iyi optimize edebilirler. Microsoft dışında yapanlar var fakat orijinal olmadığı için çoğu kişi yaklaşmıyor. Sizin düşünceleriniz neler?
Düşündüklerimi yazıya geçirmişsiniz. Noktasına kadar da katılıyorum.

Lite, gaming gibi versiyonların çıkarılması isteniyor ancak Microsoft için bu kadar versiyon kalabalığı hem maliyet hem zaman kaybı açısından zarar olurdu.
Hocam ISO modlamasını kendiniz yapın, WinToolKit kurun istediğiniz sistem parçalarını çıkarın ISO'dan niye internetten rastgele birinin yaptığı şeyi yüklüyorsunuz ki.

Yakında Gaming tuvalet kağıdı çıkarsa şaşırmayacağım.
Çoktan vardı zaten. World of Warcrat'a özel olarak üretilen diğer versiyonları da bulunuyor.

Toilet Paper.jpg

Windows 10 boşta 2.5GB RAM tüketirken 2 saat oynayıp çıkıyorum boşta 1.5GB tüketmeye başlıyor. Aslında bir optimizasyon var zaten yeterince RAM ve SSD bulunan sistemlerde sorun olmuyor. Bunlar yoksa 8.1 kullanılsın.

Çünkü Windows'u optimize ettiğim zaman hayvan gibi FPS artışı ve hızlanma görüyorum.
İsterseniz ISO'yu hafifletme, sistemdeki çöpleri silme ve gizlilik ayarlarını en iyi şekilde ayarlabileceğiniz bir Windows kurulumu oluşturma rehberi yapayım bir ara. Böylelikle birinin yapmasına gerek kalmaz 1-2 saatlik bir işlem ile kendiniz yaparsınız.

İsterseniz ISO'yu hafifletme, sistemdeki çöpleri silme ve gizlilik ayarlarını en iyi şekilde ayarlabileceğiniz bir Windows kurulumu oluşturma rehberi yapayım bir ara. Böylelikle birinin yapmasına gerek kalmaz 1-2 saatlik bir işlem ile kendiniz yaparsınız.
Hocam böyle bir işlem sonucunda güncellemeler sorun yaratmıyor mu?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı