Microsoft .NET Framework ve Visual C++ programları ne işe yarar?

ARI

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Bal Kovanı
Daha fazla  
Bu programları kim, neden ve hangi amaçlar için kullanmalıdır?
Normal ev kullanıcı için artısı nedir?
Kurulmaması durumunda yaşanılacak sorun var mıdır? varsa nelerdir?

Bu arada Adobe Dreamweaver CC programını bir türlü açamıyorum.
Eksik dll'leri yüklüyorum ama nafile hep bir dll eksik.

Yazılımlar zaten gerektiği zaman kendileri kuruyor. Ev kullanıcısı için bir artısı yok. Kendiniz kurmanıza gerek yok.

Win 8'den sonra .Net tabanı sistem özellikleri otomatik yüklü geliyor ancak bazen eski sürümler gerekli olabiliyor o durumda hata veriyor, verdiğinde hangisinin gerekli olduğunu genelde söyler. Onu da sistem özelliklerden seçerek yüklenebilir.
Redistler gereklidir ve yüklenmesi gereklidir. Gereksiz diyenlere aldırma ileride Adobe'den tut farklı program veya oyunlarda redist hataları meydana gelir. Çoğu yapımcı yanında otomatik yükletse de Windows çeşitliliğinden eski veya yeni sürümleri istediğinde yüklemek gerekli oluyor, dll aramaya gerek yok oyun içi dll değilse arayarak bulup yüklerseniz sistem hatalarınız daha çok artar. Redist paketleri yüklenirse sorunun kalmaz.

Yazılımlar zaten gerektiği zaman kendileri kuruyor. Ev kullanıcısı için bir artısı yok. Kendiniz kurmanıza gerek yok.

O halde her ikisinin tüm versiyonlarını silmeliyim.
.NET Framework, .NET (C#, VB) ile kodlanmış yazılımları açabilmek için gereklidir. Sizin kurmanıza veya kaldırmanıza gerek yok.

Anladım kaldırıyorum.
Win 8'den sonra .Net tabanı sistem özellikleri otomatik yüklü geliyor ancak bazen eski sürümler gerekli olabiliyor o durumda hata veriyor, verdiğinde hangisinin gerekli olduğunu genelde söyler. Onu da sistem özelliklerden seçerek yüklenebilir.
Redistler gereklidir ve yüklenmesi gereklidir. Gereksiz diyenlere aldırma ileride Adobe'den tut farklı program veya oyunlarda redist hataları meydana gelir. Çoğu yapımcı yanında otomatik yükletse de Windows çeşitliliğinden eski veya yeni sürümleri istediğinde yüklemek gerekli oluyor, dll aramaya gerek yok oyun içi dll değilse arayarak bulup yüklerseniz sistem hatalarınız daha çok artar. Redist paketleri yüklenirse sorunun kalmaz.

Dediğim gibi Adobe için kurmuştum bu programları belki Direct X gibi yazılımları felan vardır ,kendisi halleder ama yok sorun hala devam ediyor ve netten istediği dll'yi indiriyorum bu sefer farklı dll istiyor. Muhtemelen bir paket dll dosyası var bunun için yani toplu dll içeren bir dosyayı indirip system32'ye vs. atmam gerekiyor. Bu konuda ne yapmam gerekiyor valla çıldıracağım kullanmam gereken bir program Dreamweaver.

Yazılanı doğru okusanız zaten aramamanız gerektiğini bilirdiniz. Siz sistem dosyalarını zaten şimdiden bozmaya başlamışsınız daha bozmadan aldığınız hata veya log kayıtlarını paylaşın ona göre öneri yapalım.
Net bir cevap nedir anlamadım.
Bir program eksik Direct X gibi ama ne işte asıl sorun o
bu arada sistemi nasıl bozmuşum merak ettim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı