Microsoft Office ticari olmayan kullanım var mı?

roser137

Kilopat
Katılım
25 Aralık 2015
Mesajlar
1.529
Makaleler
1
Çözümler
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Office'i ticari olarak kullanmadığım için ücretsiz eğitim lisansı ile idare ediyordum. Artık bundan da faydalanamıyorum. Çok da kullanmadığım için dert etmedim office.com üzerinden Online kullanmaya gsuite gibi alternatiflere yönelmeye başladım fakat şimdi bir yakınımın belge düzenlemesi yardımcı olmam gerekiyor. Online Office bunun için yetersiz.

Lisans almadan masaüstünde kullanabileceğim yasal bir yöntem var mı? Eskiden lisansız kullanırken üstte kırmızı bir bar çıkıyordu yine de kullanmaya devam edebiliyorduk güncel sürümlerde bu mümkün değil gibi duruyor. Buna benzer bir yöntem var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Saglam Lisans üzerinden alabilirsiniz. Ömürlük çoğu. Eğer üniversite e-posta adresiniz duruyorsa onunla ofise giriş yaparsanız ücretsiz aktifleşir. (Başka yakınınız üniversiteye gidiyorsa ondanda alabilirsiniz.) (Sağlam Lisans üzerinden alacaksanız 365 almayın 2016, 2019 vb. alın.)

Benim üniversitem [email protected] gibi bir kullanıcı adı ile girişe izin veriyor. Mezun olunca bile kullanabileceğimi söylediler mesela.

Not: Üniversite hesabınızla giriş yapacaksanız Ofis 365 ISO dosyası ile kurulum yapmanız gerekiyor. İnternetten indirebilir ya da üniversitenizin bilgisayar işlerine bakan bölümünden USB belleğinizle giderek isteyebilirsiniz. (Bazı üniversiteler bu ISO dosyasının üniversiteye özel sürümünü kullanıyor aktifleştirmek için.)
 
Son düzenleme:
Açık öğretim maili ile kullanıyordum ben de ama okul sonrası maili kapattılar. Örgün öğretimde de mezuniyetten sonra kapattılar. Yasal olarak kapatmaları gerekiyor diye anladım çünkü özellikle açık kalabilir mi kullanıyorum dememe rağmen kapattılar :D.

Sağlam lisansı ayrıca araştıracağım hiç aklıma yatmadı. Başta Amazon'daki gibi OEM key sandım ama kurumsal için uygun Retail key sattıklarını iddia ediyorlar. Niye ucuz sorusuna da çünkü dijital demişler. İyi de aynı dijital lisansı Microsoft 5000'e satarken bu site nasıl 150 liraya satabilir? Bölgesel fiyatlandırma ile de açıklanamaz böyle bir fark kaldı ki Microsoft zaten Türkiye'ye özel fiyat veriyor. Yurt dışı daha pahalı.

Şu ikisi aynı ürün değil mi?


 
Sağlam Lisanstan Ofis 2016 aldım ben 3-4 yıldır kullanıyorum. Ama aktivasyonu için mesela ben her kurulumda Microsoft Türkiye'yi arayıp 30-40 karakterden oluşan bir ID alıyorum ya da Online bir siteye bu ID'yi girip aktifleştirme kodunu alıyorum.

Ucuz olmalarının sebebi bu ama kullanılıyorlar gerçekten. Bu ID bilgisayarın parçalarını değiştirmediğiniz sürece aynı kalıyor. Destek bölümlerine siteden yazarsan aktivasyon ID'yi veriyorlar sana. Çoğu platform böyle çalışıyor. Diğerleri de aşırı pahalı 1000-2000 TL bir lisansa vermek istemiyorum.

Bir lisansı birden fazla kişiye satıyorlar. Yazılım konularında Gri Market Lisanslar var bu onlardan oluyor. Tamamiyle orijinal. Kurbana girer gibi Microsoft Ofise 10-20 kişi aldığınızı düşünün. 😀
 
Son düzenleme:
Ofis 365 mail adresi ile alınıyor. Diğerlerini aldığınız zaman ise Key yolluyorlar size. Siz bu Key girerek aktive ediyorsunuz yazılımı.

Microsoft'un sitesinden bile alabilirsiniz. Ofis 365 1 ay ücretsiz denemesi var onunla işinizi halledebilirsiniz. Aylık 130 TL satıyor Microsoft aylık abonelik sistemi ile. 1 kişi ise 95 TL. Sonuç olarak orijinal kullanmak istiyorsanız bütçenize göre hareket edeceksiniz. Libre Ofis tamamiyle ücretsiz.

Gri Market Key benim gibi öğrenciler ve ev için kullanacaklar için ideal. Lakin şirket vb. resmi yerler için toplu lisanslamada kesinlikle Microsoft'tan fatura ile alınmalı.

Verdikleri Key uygun ISO sürümünü indirip kuruyorsunuz. Mesela 2021 ise Pro Plus 2021 indirip kuruyorsunuz. Key girince ya direk aktifleşiyor ya da Microsoft'u aramanız isteniyor.

Bu kısımda site yardım bölümüne mesaj atıp aktivasyon ID alabilir ya da kendiniz Microsoft'u arayıp ID'yi alabilirsiniz. Ad, soyad falan bir şey sormuyorlar robot sistem zaten sadece bu ofisi kaç farklı bilgisayara kurulu sorusuna 0 cevabı vermeniz gerekiyor yoksa telefonu suratınıza kapatıyor sistem.

2. el yazılım olarak düşünebilirsiniz bunları. Detaylı bilgi için burayı okuyun. Yasal olmalı bildiğim kadarıyla. (En azından Türkiye Cumhuriyeti için böyle.)

Cumartesi Pazar hariç akşam 6 ya kadar aynı gün içinde yapıyorlar.
 
Son düzenleme:
Teşekkürler detaylı anlatım için. Şimdilk benim için en mantıklısı Office 365 deneme sürümü gibi duruyor. Onu indiriyorum şu an ama ileriye yönelik sağlam lisanstan Retail almayı düşünebilirim.

Sağlam lisanstan Key'i aldıktan sonra ISO'yu nereden nasıl indiriyorsunuz? Key'i Microsoft'un services sayfasına girince ISO linki mi çıkıyor? Resmi siteden ISO bulamadım. Sizin aldığınız da Retail sürüm mü kişisel kısmından mı aldınız?
 
Yanlış hatırlamıyorsam e-posta ile indirme linki yolluyorlar. Yollamasalar bile ISO dosyasını buradan indirebilirsiniz. Bu şekilde seçeceksiniz istediğiniz sürümü ya da bu yazılımla direk ISO dosyası olarak indirebilirsiniz. (HeiDoc)
1Ekran Alıntısı.JPG
 
Son düzenleme:
Bu kötüymüş ya. ISO'yu Microsoft üzerinden indiremiyorsak güvenmek çok zor. Key'in yasallığı bir kenara ISO'ya da güvenmek gerekecek.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı