Microsoft sertifikası sınavları nerede?

TheMarksman

Kilopat
Katılım
31 Mayıs 2015
Mesajlar
1.031
Çözümler
5
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar, Microsoft’dan alınan serfitikaların sınavları nerede ve ne zaman oluyor, nasıl alınıyor bunlar hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi? Kariyerim hakkında yardımı olacağını düşünüyorum. Sizce doğru mu yoksa önemsiz bir şey mi?
 
1600368300606.png


Sınavı sanırım satın almanız gerekiyor.
 
Özel bir zamanı yok, sınavları satın alman gerekiyor. Satın alırken sistemden girmek istediğin sınavı, müsait olan zamanı ve online sınav merkezini de seçiyorsun. Üst düzey bir sertifika için alman gereken senin sırasını seçebileceğin bir sınav havuzu var, sen de o şablona göre girmek istediğin sınavları zaman içinde belirleyip çalışıyorsun. Sınav günü de o merkeze gidip bir bilgisayarın başında önce soruları çözüyorsun sonra sana birkaç sorunu çözmen için verilen simülasyonları yapıyorsun.

Hangi sertifika için hangi sınavlara girilmesi gerektiği aklımda değil, bunları 2009 yılında yapmıştım. Bu süreçte bazı sertifikaların isimleri ve gereklilik sınavları değişmiş olabilir. Simülasyon sırasında da sadece gittiğin yolun doğruluğu değil, mouse tıklama sayın da puanını etkiliyor. Sınavları buradan alabilirsin ama uyarayım sınavlar İngilizce yapılıyordu.


Eskiden bu sertifikalara önem verilirdi ancak şimdiki durum ne bilmiyorum.

Buradan bulunduğun yere yakın sınav merkezlerini bulabilirsin.


Burada da sınav isimleri ve kodları mevcut.


Not: Bir sınavdan kaldığında benim zamanında second shot denilen bir kampanya vardı, ücretsiz ya da yarı fiyatına alabiliyordun kaldığın sınavları. Şimdiki şartlarla ilgili bilgi almak için sana linkini verdiğim sınav yeri bulma yerinden sana yakın bir sınav merkezini arayıp bilgi alabilirsin.
 
Son düzenleme:
Merhaba. Konuyu hortlatmak gibi olacak, ama merak ettiklerim vardı. Geleceğe yönelik iş başvurularında CV amaçlı olsun veya iş hayatında gereksinim yönünden "Microsoft Excel" programına yönelik bir sertifika almak istiyorum. Özellikle Microsoft tarafından onaylı olması önemli bir etken. İnternet üzerinde bu konu hakkında çok fazla bilgi kirliliği var. 0'dan başlayacak birisi için özetle neler önerebilirsiniz? Sınav ücretini karşılayabilirim. Ancak sınava yönelik eğitim için nereye başvurmam gerekli? Teşekkür ederim 🙂
 

Yeni konular

Geri
Yukarı