Microsoft Store üzerinden indirme yapılamıyor

SecrettARL

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
B550m Pro-vdh Wifi
Rx 6600xt
Ryzen 7 5800X3D
32gb 3600mhz RAM
2TB M.2 SSD
1000W PSU
Microsoft Store üzerinden her uygulamayı indiremiyorum. Netflix uygulamasını indiremediğim için kullanamıyorum. Aldığım hata kodu "0x80073CF3". Hatayı çözmek için yaptıklarımı yazacağım;

Yeni Microsoft hesabıyla denedim
Microsoft Store'u güncelledim
Microsoft Store'u sıfırladım
Windows'un güncel olduğundan emin oldum
Windows update hizmetini yeniden başlattım
Microsoft Store önbelleğini temizledim
Window paket yöneticisini temizledim
Microsoft Store'u manuel olarak yeniden kurdum
Windows bileşenlerini Powershell'de yeniden yükledim
dism /online /cleanup-image /restorehealth
sfc /scannow
Microsoft Store'u Powershell'de kapsamlı şekilde sıfırlayıp kurdum
wsreset
Get-AppxPackage -allusers Microsoft.WindowsStore | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "((_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}
DNS olarak hem Google hemde Cloudflare denedim

Hiçbiri işe yaramadı. Yıllardır yaşadığım bir problem bu, SSD değiştirip sıfırdan Windows kurmama rağmen birkaç ay sonra hata yine devam etti. Windows Geri Bildirim Merkezi'ne Türkçe ve İngilizce şekilde bildirdim fakat geri dönüş olmadı aylarca. Bir Windows çalışanı uzaktan kontrol ile bilgisayarımda yapmadığını bırakmadı, hala çalışmadı. Chatgpt beyaz bayrak çektiği için son olarak forumları deniyorum belki mucize çıkar diye. Yardımcı olabilirseniz sevinirim iyi forumlar.

Microsoft Store üzerinden her uygulamayı indiremiyorum. Netflix uygulamasını indiremediğim için kullanamıyorum. Aldığım hata kodu "0x80073CF3". Hatayı çözmek için yaptıklarımı yazacağım;

Yeni Microsoft hesabıyla denedim
Microsoft Store'u güncelledim
Microsoft Store'u sıfırladım
Windows'un güncel olduğundan emin oldum
Windows update hizmetini yeniden başlattım
Microsoft Store önbelleğini temizledim
Window paket yöneticisini temizledim
Microsoft Store'u manuel olarak yeniden kurdum
Windows bileşenlerini Powershell'de yeniden yükledim
dism /online /cleanup-image /restorehealth
sfc /scannow
Microsoft Store'u Powershell'de kapsamlı şekilde sıfırlayıp kurdum
wsreset
Get-AppxPackage -allusers Microsoft.WindowsStore | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "((_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}
DNS olarak hem Google hemde Cloudflare denedim

Hiçbiri işe yaramadı. Yıllardır yaşadığım bir problem bu, SSD değiştirip sıfırdan Windows kurmama rağmen birkaç ay sonra hata yine devam etti. Windows Geri Bildirim Merkezi'ne Türkçe ve İngilizce şekilde bildirdim fakat geri dönüş olmadı aylarca. Bir Windows çalışanı uzaktan kontrol ile bilgisayarımda yapmadığını bırakmadı, hala çalışmadı. Chatgpt beyaz bayrak çektiği için son olarak forumları deniyorum belki mucize çıkar diye. Yardımcı olabilirseniz sevinirim iyi forumlar.

Windows çalışanı yardım ettiğine göre lisansınızın yasal olduğunu varsayıyorum.
İşletim sistemi nedir? Standart sürümlerden biri mi? Hangisi?

Windows çalışanı yardım ettiğine göre lisansınızın yasal olduğunu varsayıyorum.
İşletim sistemi nedir? Standart sürümlerden biri mi? Hangisi?
Windows 11 Pro kullanıyorum 2 yıldır. Driverlar dahil hepsini en güncel versiyonuyla kullandım. Ondan önce Windows 10 Pro kullanıyordum, bu hatayı aldığım zaman Windows 11 e geçtim. Hata tekrarlayınca format attım en son disk değiştirdim fakat çözülmedi.

Windows 11 Pro kullanıyorum 2 yıldır. Driverlar dahil hepsini en güncel versiyonuyla kullandım. Ondan önce Windows 10 Pro kullanıyordum, bu hatayı aldığım zaman Windows 11'e geçtim. Hata tekrarlayınca format attım en son disk değiştirdim fakat çözülmedi.

Local hesaplamı girdiniz yoksa Microsoft mu?

Local hesaplamı girdiniz yoksa Microsoft mu?
Microsoft. Local girersem bildiğim kadarıyla Store direkt çalışmıyor, benim sorunumda ise Store çalışıyor fakat bazı uygulamaları asla indirmiyor.

Pek çok şey denemişsiniz.
Yaşadığınız sorun inanılmaz garip..
Yazacaklarım çözüm olur mu kestirmek zor..
  • Tekrar format atarsanız yerel hesap ile kurulum yapın. (Şart değil, tavsiye-tercih. Microsoft hesabı ile kurulum yapabilirsiniz veya sonradan da ekleyebilirsiniz.)
  • Kurulum esnasında ethernet kablosu kullanın.
  • Kurulumdan sonra Windows güncelleme merkezine girerek '' en son güncellemeleri kullanıma hazır olur olmaz alın'' kısmını pasif hale getirin ve hep pasif kalsın. Manuel olarak güncelleme kontrolünü başlatın. Her gerektiğinde yeniden başlatarak güncelleme kontrolünü tekrar yapın ve tam güncel hale gelene kadar bu işleme devam edin.
  • Sorun yaşamadığınız veya özellikle gerekmediği sürece eski bile olsa update yolu ile Windows'un yüklediği driverleri kullanın.
  • Yukarıdaki işlemler tamamlandıktan sonra bitlocker'i kontrol edin. Açık ise kapatın.

Yukarıda yazdıklarım genel temiz kurulum tavsiyeleri. Umarım bu sorunun çözülmesine de etkisi olur.

Microsoft. Local girersem bildiğim kadarıyla Store direkt çalışmıyor, benim sorunumda ise Store çalışıyor fakat bazı uygulamaları asla indirmiyor.
Benim PC de Microsoft hesabı kurulu değil. W11 HOME.
Store ile ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
Microsoft hesabı ile kurulum yapmayın anlamında yazmadım bunu.
Microsoft hesabı ile kurun veya sonradan ekleyin veya.. tercih sizin.

EK:
Microsoft Store ile ilgili genel bir sorun yaşamadığınızı, bazı uygulamaları indiremediğinizi yazmışsınız. O kadar çok şey denemeişsiniz ki hepsi de doğru adımlar ancak yukarıdaki ''temiz kurulum'' tavsiyesini ya tutarsa misali yazdım varsayın. Elimden gelen bu kadar..

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı