- Makaleler
- 1
Daha fazla
Öncelikle sorunlar nasıl karşılaştım anlatayım ki siz bu hataları yapmayın.
Harici hard diskimden bilgisayara film atacaktım, büyük boyutlu bir film fakat attıktan sonra "dosya sistemi" gibi bir hata ile karşılaştım, hatırlamıyorum adını...
Baktım şimdi Google'dan hatanın adına; "Dosya sistemi hatası (-2018)".
Çözümlerini aramaya işe koyuldum, klişe çözümler gördüm:
-
-"Başlat'ı açın, şunu yazın: Powershell. PowerShell'i sağ tıklayın, Yönetici olarak çalıştır'a tıklayın. Aşağıdaki komutu yazın ve Enter'a basın, PowerShell'den çıkın ve yeniden başlatın, ardından tekrar Magazayı güncelleyiniz.
diye yazmış koskoca Microsoft Bağımsız Danışması, işe yaramadı tabii ki.
Fakat kendilerini suçlamıyorum, güzel ilgileniyorlar.
Son olarak yaptığım hata ise:
Shift + Yeniden başlat kombinasyonu ile "Bilgisayarı sıfırla" bölümünden bilmemezlikten (siz bu hatayı yapmayın, iyice araştırın öğrenin) "Yalnızca dosya kaldır" yerine "Sürücüyü tamamiyle temizle" seçeneğini seçtim (seçmez olaydım).
Ne var ne yoksa her şeyi silmiş.
Bütün uygulamaları kendimiz yüklememiz gerekiyordu, normalde bilgisayarı sıfırlayınca her şey otomatik yükleniyordu.
Formattan sonra baktım ki Microsoft Store açılmadı bu seferde.
Yine bununla ilgili tüm çözüm önerilerine baktım, işe yaramadı.
Bununla ilgili Microsoft sitesinden destek istedim; tahmininiz üzre yine klişe çözümler.
Son olarak (çözüme geldik, biliyorum lafı fazla uzattım):
www.technopat.net
Yazılanları harfi harfine uygulamaya geçtim:
Elimde A101'den aldığım 32GB'lık OTG USB'ye, Recep Baltaş'ın linkini koymuş olduğu Windows 10 ISO'sunu, Rufus ile yazdırdım.
24 yaşındayım ve 15 yıllık Bilgisayar hayatımda hiç format atmadım; driver yüklemeyi bilmezdim, fobi olmuştu resmen
Önemli dosyalarınız varsa bir yere yedeklemeniz gerekecek...
Rufus ile yazdırdıktan sonra, BIOS menüsünden Boot olarak USB'yi seçtim.
2 tane UEFI USB Partition seçeneği geldi-normalde gelmemesi gerekiyor iki tane aynı- ve üsttekini seçtim.
Bilirsiniz, format sırasında; Disk Sil-Biçimlendir-Yeni seçenekleri gelir, 4 tane bölüme ayrılmış disk vardı önümde, silinecekleri silip biçimlendirdikten sonra yeni diskler oluşturup yoluma devam ettim.
Yani beyler anlayacağınız üzre eğer internette çözüm arattığınız zaman her site aynı çözümü söylüyorsa ve işe yaramıyorsa; daha fazla kurcalamadan direkt temiz bir format atmanız gerekiyor.
Not: Bu yazıyı da Rehber amaçlı yazmadım, Recep Baltaş ve arkadaşına teşekkür babında yazdım, sağolsun varolsun.
Not2: Kendisi sayesinde format atma fobimi de yenmiş oldum
Harici hard diskimden bilgisayara film atacaktım, büyük boyutlu bir film fakat attıktan sonra "dosya sistemi" gibi bir hata ile karşılaştım, hatırlamıyorum adını...
Baktım şimdi Google'dan hatanın adına; "Dosya sistemi hatası (-2018)".
Çözümlerini aramaya işe koyuldum, klişe çözümler gördüm:
-
sfc /scannow yaz
" diyen oldu, işe yaramadı.-"Başlat'ı açın, şunu yazın: Powershell. PowerShell'i sağ tıklayın, Yönetici olarak çalıştır'a tıklayın. Aşağıdaki komutu yazın ve Enter'a basın, PowerShell'den çıkın ve yeniden başlatın, ardından tekrar Magazayı güncelleyiniz.
Get-AppXPackage | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$ ($ _. InstallLocation) \ AppXManifest.xml”}"
diye yazmış koskoca Microsoft Bağımsız Danışması, işe yaramadı tabii ki.
Fakat kendilerini suçlamıyorum, güzel ilgileniyorlar.
Son olarak yaptığım hata ise:
Shift + Yeniden başlat kombinasyonu ile "Bilgisayarı sıfırla" bölümünden bilmemezlikten (siz bu hatayı yapmayın, iyice araştırın öğrenin) "Yalnızca dosya kaldır" yerine "Sürücüyü tamamiyle temizle" seçeneğini seçtim (seçmez olaydım).
Ne var ne yoksa her şeyi silmiş.
Bütün uygulamaları kendimiz yüklememiz gerekiyordu, normalde bilgisayarı sıfırlayınca her şey otomatik yükleniyordu.
Formattan sonra baktım ki Microsoft Store açılmadı bu seferde.
Yine bununla ilgili tüm çözüm önerilerine baktım, işe yaramadı.
Bununla ilgili Microsoft sitesinden destek istedim; tahmininiz üzre yine klişe çözümler.
Son olarak (çözüme geldik, biliyorum lafı fazla uzattım):

UEFI Windows 10 Kurulum Rehberi
UEFI Windows 10 kurulum rehberimizde bilgisayarınıza nasıl adım adım en son sürüm Windows 10 kurabileceğinizi gösteriyoruz. Satın aldığınız bilgisayarla
Yazılanları harfi harfine uygulamaya geçtim:
Elimde A101'den aldığım 32GB'lık OTG USB'ye, Recep Baltaş'ın linkini koymuş olduğu Windows 10 ISO'sunu, Rufus ile yazdırdım.
24 yaşındayım ve 15 yıllık Bilgisayar hayatımda hiç format atmadım; driver yüklemeyi bilmezdim, fobi olmuştu resmen
Önemli dosyalarınız varsa bir yere yedeklemeniz gerekecek...
Rufus ile yazdırdıktan sonra, BIOS menüsünden Boot olarak USB'yi seçtim.
2 tane UEFI USB Partition seçeneği geldi-normalde gelmemesi gerekiyor iki tane aynı- ve üsttekini seçtim.
Bilirsiniz, format sırasında; Disk Sil-Biçimlendir-Yeni seçenekleri gelir, 4 tane bölüme ayrılmış disk vardı önümde, silinecekleri silip biçimlendirdikten sonra yeni diskler oluşturup yoluma devam ettim.
Yani beyler anlayacağınız üzre eğer internette çözüm arattığınız zaman her site aynı çözümü söylüyorsa ve işe yaramıyorsa; daha fazla kurcalamadan direkt temiz bir format atmanız gerekiyor.
Not: Bu yazıyı da Rehber amaçlı yazmadım, Recep Baltaş ve arkadaşına teşekkür babında yazdım, sağolsun varolsun.
Not2: Kendisi sayesinde format atma fobimi de yenmiş oldum