Microsoft Store'dan oyun almak Steam'den oyun almakla eş değer mi?

Anisdiamond

Hectopat
Uzun zamandır Microsoft Store'dan oyun almak istiyorum fakat bir oyun arayüzü bile olmaması hep caydırıyor. Merak ettiğim acaba Steam gibi kullanıcıya yönelik bir şey sağlıyor mu yoksa sadece oyunu alıp indiriyorsunuz bu kadar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzun zamandır Microsoft Store'dan oyun almak istiyorum fakat bir oyun arayüzü bile olmaması hep caydırıyor. Merak ettiğim acaba Steam gibi kullanıcıya yönelik bir şey sağlıyor mu yoksa sadece oyunu alıp indiriyorsunuz bu kadar mı?

İşte Steam'de arkadaş ekleme FPS gösterme tarzı ekler var bir de Steam hesabı dediğimiz şey oyunlarınızın olduğu bir hesap oluyor fakat Store'da Microsoft hesabınız oluyor

Sadece oyunu satın alıp inderebilirsiniz böyle başarım vb. yok.

Microsoft Store, ucuz olsada Steam gibi avantajları yok ben her zaman Steam'den aldım.

Xbox uygulamasında bir hesap kısmınız bulunuyor. Orada oyunlarınız, oyun süreniz, başarımlarınız ve arkadaşlarınız gözüküyor ama bir Steam kadar kesinlikle yok.
Genede Epic Games'ten kesinlikle daha başarılı. Profil fotoğrafı ve arkaplan filan koyabiliyorsunuz.

Tabi arkaplanlar hazır seçimlerden biri, genede hoş görüntüler var:
1743957540514.png

Topluluk kısmı filan pek bulunmuyor. Oyunlar için yorum yapma veya okuma var, başarımlarda çok garip çalışıyor sanırsam. Bazı oyunlarda var, bazı oyunlarda hiç yok gibi.
Genede Epic Games'e ve hatta Uplay, EA Origins, GOG'a göre çok daha iyi:
1743956849881.png

Havalı arka planları ve başarımlar hoş, uyumlu oyunlarda da oyun içi bilgileriniz yazıyor. Forza'da araba sayınız gibi ve liginiz gibi.
1743956914547.png

Ekran görüntüleri paylaşma kısmıda varmış, ayrıca oyun sahibi firmaların haber kısmı ile arayüzde kurulu HowLontToBeat özelliği var:

1743957454797.png

Son düzenleme:
Updates i ben Windows da kapatıyorum, bloat indirmesin diye. Ya da Custom ISO kullanıyorum diyelim, Steam'den oyunu açarsın ama Microsoft'dan açamazsın. İlle de Xbox login istiyor ve tüm hizmet sistemini Update'e bağlamışlar. Bedrock MC bile girilmiyor Update açılmadan.

Arkadaşlar bir de korktuğum bu Microsoft biliyorsunuz adamlar bir güncelleme ile her şeyi batırabiliyor böyle bir durumda ayrıyeten bir uygulaması var mı Microsoft oyunları için yoksa Microsoft Store'dan mı halloluyor her şey.

Arkadaşlar bir de korktuğum bu Microsoft biliyorsunuz adamlar bir güncelleme ile her şeyi batırabiliyor böyle bir durumda ayrıyeten bir uygulaması var mı Microsoft oyunları için yoksa Microsoft Store'dan mı halloluyor her şey.
Hocam dediğim gibi "Xbox" diye ayrı bir uygulaması var. Asıl oyun platformu orası, Microsoft Store daha çok "Play Store ama PC" gibi.

Şunu indirin ve kendiniz görün:

Batırma konusunda ise: Microsoft Store'un pek çöktüğü olmaz ama çöktüğü zaman Xbox çalışır vaziyette olur, Xbox çöktüğü zaman MS çalışır vaziyette oluyor.
Şahsen ben Yakuza 0 için bu platformu aktif olarak kullanmaya başladım. Steam'de 200TL'idi, MS'de ise 15TL'ye aldım.

Hocam dediğim gibi "Xbox" diye ayrı bir uygulaması var. Asıl oyun platformu orası, Microsoft Store daha çok Play Store ama PC gibi.

Şunu indirin ve kendiniz görün:

Batırma konusunda ise: Microsoft Store'un pek çöktüğü olmaz ama çöktüğü zaman Xbox çalışır vaziyette olur, Xbox çöktüğü zaman ms çalışır vaziyette oluyor.

Teşekkür ederim. Bir de son olarak merak ettiğim bir şey var bu oyunların Steam ve Microsoft Store sürümleri farklı oluyor mu çünkü Final Fantasy oyununda böyle bir durum vardı diye biliyorum da.

Teşekkür ederim. Bir de son olarak merak ettiğim bir şey var bu oyunların Steam ve Microsoft Store sürümleri farklı oluyor mu çünkü Final Fantasy oyununda böyle bir durum vardı diye biliyorum da.
Çoğunlukla Microsoft için olan versiyonlar yenilenmiş/güncel veya aynı sürüm oluyor. "Nier Automata" bu konuda en olaylı oyundu, Steam'de ki sorunlu ve eski bir sürümdü ama Microsoft Store için olan yenilenmiş ve sorunsuz bir sürümdü.
FF15 için ise ikiside aynı sürüm diye biliyorum, eski sürüm bulunmaz pek Microsoft'ta. Hep güncel.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı