Çözüldü Microsoft Store'dan oyunu sildikten sonra diskten yer açılmadı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Tunaaa93

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, Microsoft Store'dan Gears 5 indirip oynayıp bitiridikten sonra normal bir şekilde sildim ama C diskimden yer açılmadı, 70 GB'lık bir yerden bahsediyorum. Bilgisayarda şu an hiçbir Gears 5 dosyası bulunmuyor ama diskimden yer açılmıyor. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Test etmek için Windows 10 bir oyun yükledim. Oyunu sildiğim de tüm dosyaları kaldırılmıştı.
En güncel sürüm olan 1909 sürümünü kullanıyorum. Sürümün güncel değilse güncelle.

Windows apps dosyasını açmak için erişim izni vermen gerekiyor.

İlk olarak Program files dosyasını açın.
Aşağıdaki gibi gizli öğeleri açıp, Windows apps klasörünün özelliklerini açın.
Sonrasında gelişmiş simgesine tıklayın.

Açılan sekmeden ''Sahibi'' yazan yerin sağındaki mavi yazıya tıklayın. Sizde resimdeki gibi gözükmeyebilir.

Açılan sekmede ''Seçilecek nesne adını girin'' kısmının altına ''Administrators'' yazın.
Sağ tarafta bulunan adları denetle deyin. Otomatik olarak kullanıcı hesabınızı tanımlayacaktır.
Sonrasında tamam diyerek diğer işleme geçiş yapın.

Denetim sekmesine geçiş yapın. Aşağıdaki ekle butonuna basın.
Sonraki işleme geçiş yapın.

Sorumlu seçin seçeneğine tıklayın.
Tekrar kullanıcı hesabı tanımlama işlemi uygulayın.

Kullanıcı hesabını tanımladıktan sonra ''Tam denetim'' seçeneğine tıklayın.
Tüm hepsi seçilecektir. Ondan sonra tamam diyerek bu pencereden çıkış yapın.

En son olarak Uygula diyerek, dosyalara erişim izni verilmesini bekleyin.
Tamam diyerek çıkış yapın.

Bu işlemlerden sonra Windows apps dosyasına erişebilmeniz gerekiyor. Eriştikten sonra istediğiniz dosyayı silebilirsiniz. Oyunun dosyaları büyük ihtimalle burada olacaktır. Eğer burada yüksek boyutlu bir dosya yoksa aşağıdaki konumlara da göz atın.
Kod:
Yerel Disk: > Windows > SystemApps
Yerel Disk: > Users > Kullanıcı Adınız > AppData > Local > Microsoft > WindowsApps
Wiztree programı ile diskte yer kaplayan dosyaları ve klasörleri görebilirsin.

Wiztree programı ile diskte yer kaplayan dosyaları ve klasörleri görebilirsin.
klasörü gez dediğim zaman bu hatayı alıyorum nasıl devam etmeliyim?
Yardım edebilecek kimse mi yok koskoca yerde?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    53 KB · Görüntüleme: 228
Son düzenleme:
Test etmek için Windows 10 bir oyun yükledim. Oyunu sildiğim de tüm dosyaları kaldırılmıştı.
En güncel sürüm olan 1909 sürümünü kullanıyorum. Sürümün güncel değilse güncelle.

Windows apps dosyasını açmak için erişim izni vermen gerekiyor.

İlk olarak Program files dosyasını açın.
Aşağıdaki gibi gizli öğeleri açıp, Windows apps klasörünün özelliklerini açın.
Sonrasında gelişmiş simgesine tıklayın.

Açılan sekmeden ''Sahibi'' yazan yerin sağındaki mavi yazıya tıklayın. Sizde resimdeki gibi gözükmeyebilir.

Açılan sekmede ''Seçilecek nesne adını girin'' kısmının altına ''Administrators'' yazın.
Sağ tarafta bulunan adları denetle deyin. Otomatik olarak kullanıcı hesabınızı tanımlayacaktır.
Sonrasında tamam diyerek diğer işleme geçiş yapın.

Denetim sekmesine geçiş yapın. Aşağıdaki ekle butonuna basın.
Sonraki işleme geçiş yapın.

Sorumlu seçin seçeneğine tıklayın.
Tekrar kullanıcı hesabı tanımlama işlemi uygulayın.

Kullanıcı hesabını tanımladıktan sonra ''Tam denetim'' seçeneğine tıklayın.
Tüm hepsi seçilecektir. Ondan sonra tamam diyerek bu pencereden çıkış yapın.

En son olarak Uygula diyerek, dosyalara erişim izni verilmesini bekleyin.
Tamam diyerek çıkış yapın.

Bu işlemlerden sonra Windows apps dosyasına erişebilmeniz gerekiyor. Eriştikten sonra istediğiniz dosyayı silebilirsiniz. Oyunun dosyaları büyük ihtimalle burada olacaktır. Eğer burada yüksek boyutlu bir dosya yoksa aşağıdaki konumlara da göz atın.
Kod:
Yerel Disk: > Windows > SystemApps
Yerel Disk: > Users > Kullanıcı Adınız > AppData > Local > Microsoft > WindowsApps

Çözüm
Size ne kadar teşekkür etsem az. Size minnettarım.

Selam konuyu hortlatmış bulunacağım fakat bende aynı sorunu yaşıyorum dediğiniz klasörlerin hepsine baktım fakat hiçbirisinde yok diskimde yer kalmadı ama oyun yok klasörlerin hiçbirisinde başka bir çözümü var mıdır bunun yardımcı olabilirseniz sevinirim bilginiz varsa.

Konuda Windows'un eski bir sürümüne uygun çözüm sunulmuş. Çözüm değişmiş olabilir. Bu konuya yazmak yerine yeni konu açmanız daha faydalı olacaktır. Şu an sistemimde oyun yok. Ama yüklü Store uygulamaları halen bu konumda gözüküyor.

Disk:\Users\kullaniciadi\AppData\Local\Microsoft\WindowsApps

Daha önceden yüklediğim Store üzerinden yüklediğim Minecraft'ın kalıntıları ise şu konumda bulunuyor.

Disk:\XboxGames

Disk temizleme işlemini de gerçekleştirebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…