shase
Decipat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- İşlemci (CPU): AMD Ryzen 5 7640HS
Ekran Kartı (GPU): NVIDIA GeForce RTX 4060 (8GB VRAM, 120W TDP)
RAM: 16GB GDDR5
Depolama: 1TB NVMe SSD
Merhaba, bu sorunu iki bilgisayarımda da yaşıyorum. Daha önce Windows 10 kullanıyordum ve TranslucentTB programını Microsoft Store'dan indirmiştim. İlk ay sorunsuz çalıştı, fakat ikinci ay başında programın başlangıçta devre dışı olduğunu fark ettim. Etkinleştirmeme rağmen çalışmıyordu. Bunu çözmek için portable sürümünü kurup görev zamanlayıcı ile çalıştırdım ve sorun düzeldi.
Şimdi Windows 11 bilgisayarımda aynı sorunla karşılaştım. Yine TranslucentTB aynı şekilde başta çalışmıyor. Portable sürümü ve görev zamanlayıcı yöntemiyle sorun çözüldü.
Ancak başka bir problem çıktı: Omen Gaming Hub background task artık başlamıyor. Bu program bilgisayarı aldığımdan beri başlangıçta çalışıyordu, ama son günlerde fark ettim ki artık başlamıyor. Etkinleştirmeyi denesem de, Görev Yöneticisi'ni kapatıp açınca hemen devre dışı oluyor.
Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Şimdi Windows 11 bilgisayarımda aynı sorunla karşılaştım. Yine TranslucentTB aynı şekilde başta çalışmıyor. Portable sürümü ve görev zamanlayıcı yöntemiyle sorun çözüldü.
Ancak başka bir problem çıktı: Omen Gaming Hub background task artık başlamıyor. Bu program bilgisayarı aldığımdan beri başlangıçta çalışıyordu, ama son günlerde fark ettim ki artık başlamıyor. Etkinleştirmeyi denesem de, Görev Yöneticisi'ni kapatıp açınca hemen devre dışı oluyor.
Bu sorunu nasıl çözebilirim?