Microsoft Surface Pro 7 alınır mı?

selovaski

Centipat
Merhaba. Elimde artık taşımak istemediğim ağırlıkta bir Monster bilgisayar var. Yeni bir cihaz arayışına girip birkaç alternatif belirlemiştim.

1- Ultrabook: 2 aday Huawei Matebook 14/D16 - MacBook Air. MacBook Air hem MacOS'a geçmek istemediğim için hem de %100 bilgisayar formunda kullanacağım için ekran boyutundan ötürü çok istediğim bir model değil. 2. bir bilgisayar ihtiyacım aslında yok, bu nedenle Matebook'lar tabletlere kıyasla 2. alternatif denebilir.

2- Tablet: Tablet tarafında yeni işletim sisteminin akıcılığı ile Matepad 11 ve iPad Air 4 gözüme çarpmıştı. Aksesuarlarıyla birlikte iPad Air 4, M1 MacBook Air fiyatına geldiğinde kafamı karıştırıyor, MacBook Air ile ilgili saydığım şeylerden ötürü arada da bırakıyor. iPad Air 4'ü de genelde tablet olarak kullanacağım halde yine de klavye ve kalemini alacağım ama ne kadar kullanırım bir fikrim yok açıkçası, boş yere notebook bandına çıkmak istemiyorum. Diğer tablet olarak da 5000 TL klavye-kalem set fiyatıyla Matepad 11 cazip gibiydi. Ama Matepad 11 için ise yeni işletim sisteminin getirdiği bazı handikaplar var onlar üzerinde düşünüyorum.

Cihazları birkaç gündür yakından incelemişken sonrasında Surface Pro 7 cihazına takıldım. 10. Gen Intel Core i5-1035G4, 8 GB RAM, 128 GB SSD konfigürasyonu klavyesiyle birlikte 9-10k civarı bir fiyata geliyor. Arkadaşımda vardı, kendisi cihazı günlük kullanımda ve tezini yazarken kullandı yani genel olarak Ultrabook şeklinde. Eğer alırsam cihazı %60-70 tablet formatında kullanmayı düşünüyorum. Sizce bu cihaz benim kullanımım için uygun olur mu, F/P dengesi çok iyi olmasa da hem tabletlerin arada bırakması hem de Monster bilgisayarımı da elimde tutacağım için notebooka %100 ihtiyacım olmadığından kararsız kalmışken mantıklı geldi bu cihaz. Herhangi bir öneriye açığım, teşekkürler.

Elindeki laptop eğer performans olarak işini görüyor ise benim tercihim matepad veya Air 4 olurdu. Kuzenimde aksesuarsız Air 4 var. Aksesuarsız hali bile gayet işlevsel. Birazda mesleğinize bağlı tabii ki. Mesleğinizi ve alırkenki amacınızı söylerseniz daha farklı fikirler sunabiliriz.

Elindeki laptop eğer performans olarak işini görüyor ise benim tercihim matepad veya Air 4 olurdu. Kuzenimde aksesuarsız Air 4 var. Aksesuarsız hali bile gayet işlevsel. Birazda mesleğinize bağlı tabii ki. Mesleğinizi ve alırkenki amacınızı söylerseniz daha farklı fikirler sunabiliriz.
Selamlar hocam yanıtınız için teşekkürler. Elimdeki 7. nesil i7, GTX 1050, 16 GB RAM konfigürasyonlu bilgisayar işlerimi görüyor fakat prize bağlı, ağır ve çok sesli. Kendisini monitöre bağlı masaüstü bilgisayar olarak kullanmak suretiyle emekli etmeyi düşünüyorum, çalışmalara bu cihazdan devam edebilirim. Bilgisayar mühendisliğinden yeni mezun oldum. Full-time çalışırken muhtemelen iş bilgisayarı verecekler fakat daha önceki deneyimlerimden dolayı bunu kişisel olarak kullanmak istemiyorum.

Alacağım cihazı kullanım amacım tamamen özellikle ev içindeki genel multimedya kullanımında elimdeki bilgisayara bağlılığı bitirmek, seyahatlere gidince yanımda bulundurmak, olası bir yüksek lisans durumunda öğrenciliği bu cihazdan sürdürmek gibi beklentilerim var.

Eylülde staja gideceğim için Surface 7 Pro'yu alma durumum var. Diğer cihazlar şu an Türkiye'de daha uygun, Surface yok bildiğim kadarıyla. Bu aleti 16 GB RAM ve yüksek depolamayla konfigüre etmeyeceğim için büyük ihtimalle mesleki olarak kullanma gibi bir durumum olmaz ama araştırmadım baz donanımla deneler yaptığını, bu nedenle değerlendirme kriteri olarak görmüyorum.

Surface 7 Pro sizin için gayet mantıklı ama konfigürasyonları ihtiyacınızın çok üstünde olacak. Eğer performansı için tercih edecekseniz M1 iPad Pro'larda sizin işinizi görebilir. Ama surface Pro alırsanız da dokunmatik bir laptop olarak kullanabilirsiniz. Ben şahsen bir tabletten o kadar performans beklemediğim için Air 4'te tercih edebilirdim. Bu arada surface 7 Pro modelleri şu anda Trendyol, N11 gibi sitelerde satılıyor. Elinizdeki laptop şu anda oyun falan oynamıyorsanız gayet yeterli. Multimedya ihtiyaçlarını artık 2000 liralık tabletler bile karşılayabiliyor. Hangi cihazı alacağınız sizin tercihinize kalmış.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı