Çözüldü Microsoft Teams bilgisayar şifresini zorla değiştirtti

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

cilgin.cizer

Hectopat
Daha fazla  
Microsoft Teams programını kurarken "kurumunuz için cihazınızı uygun hale getirelim" diye bir seçenek çıktı. Ben de kullanımı etkilemeyen teknik bir ayardır diye düşündüm. Bilgisayarı açarken "kurumunuz şifrenizi değiştirmenizi istiyor" diye uyarı çıktı. Zorla değiştirdim. Bu ayarı nasıl iptal edebilirim? 15 dakikadır Teams ayarlarında geziniyorum.

Çözüm
Buldum. 2 saatlik çabanın sonunda buldum. Aynı sorunu yaşayanlar faydalansın diye buraya yazıyorum.

Microsoft'un sitesindeki tavsiyelere uyup yazılımcı gibi uğraşmaya gerek yok. Çözüm basit.

Okul hesabını kaldırdıktan sonra PIN'i kaldırmamız gerek ama kaldır seçeneği aktif değil. Biz de aynı yerdeki "yalnızca Windows Hello oturum açmaya izin ver" seçeneğini kapalı hale getiriyoruz. PIN'i kaldırıyoruz.
Tekrar PIN ekliyoruz.

İşte bu kadar. Bu çözüm bu sorunu internette aratırken çıkmıyor bu arada.
Bilgisayarın ayarlarındaki mail kısmında kurumun maili var mı? Yanlışlıkla o uygulama yerine tüm bilgisayara maili eklemiş olabilirsiniz. Kaldırın onu.
Kaldırdım ama hala PIN gereksinimleri diyor. Yeniden başlattım ama yine aynı.
Ekran görüntüsü 2025-04-25 184237.png Ekran görüntüsü 2025-04-25 184343.png

Buldum. 2 saatlik çabanın sonunda buldum. Aynı sorunu yaşayanlar faydalansın diye buraya yazıyorum.

Microsoft'un sitesindeki tavsiyelere uyup yazılımcı gibi uğraşmaya gerek yok. Çözüm basit.

Okul hesabını kaldırdıktan sonra PIN'i kaldırmamız gerek ama kaldır seçeneği aktif değil. Biz de aynı yerdeki "yalnızca Windows Hello oturum açmaya izin ver" seçeneğini kapalı hale getiriyoruz. PIN'i kaldırıyoruz.
Tekrar PIN ekliyoruz.

İşte bu kadar. Bu çözüm bu sorunu internette aratırken çıkmıyor bu arada.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı