Çözüldü Microsoft temel görüntü bağdaştırıcısı sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar. Dizüstü bilgisayarımda 2 ekran kartı var. Birisi Intel olması lazım ama NVIDIA 920M kullanıyorum. Ama "DxDiag" sayfasında ekran kısmında Microsoft temel görüntü bağdaştırıcısı var. Oluşturucu kısmında ise NVIDIA 920M. Görüntüleri inceleyebilirsiniz. Sistemimi vermeme gerek yok sanırım.

ekrankarti.PNG

olusturucu.PNG

Çözüm
Windows 10'a geçmeyi düşünüyorum, sistemim yeterse. Yeni konu açacağım 20 dakika sonra.
Yetmezse uygularım adımlarınızı. Sistemim ile geçebilirmiyim sizce?
Geçebilirsin. Geçmelisin de.

Microsoft temel görüntü bağdaştırıcısı, ekran kartı sürücüsü yüklü değilse gözüken bir şeydir. Bu rehberle Intel GPU sürücüsünü yükleyip sorunu çözebilirsin:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

920M'in oluşturucu olarak gözükmesi ise olması gerektiği gibi.
Ah, ah, sürücüleri elden yüklemeye alışamadım, önerirmisin uygulama.
DriverPack ve Driver Booster dışında.
Hiçbir uygulama öneremem çünkü hepsi berbat iş yapıyor. Windows Update çoğu sürücüyü yüklüyor. Eğer hâla yüklenmeyen sürücü varsa söyle yardımcı olmaya çalışayım. Ama önce laptopun modelini ve özelliklerini tam oalrak yazman lazım.

Hiçbir uygulama öneremem çünkü hepsi berbat iş yapıyor. Windows Update çoğu sürücüyü yüklüyor. Eğer hâla yüklenmeyen sürücü varsa söyle yardımcı olmaya çalışayım. Ama önce laptopun modelini ve özelliklerini tam oalrak yazman lazım.

ASUS X541UJ GO453
Bana tıkla ve bilgisayarıma koş! (Eskiden açıktı kapanmış, satılmıyor.)
Bu arada orada ekran kartı 2 GB fakat sistemde 3000 küsur bir bellek var anlamadım orayı da.
Yeniden düzenliyorum fakat, işlemcimin 7. nesil olması i7'e eşit midir? Çok saçma ama :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Asus x541Uj go453
Bana tıkla ve bilgisayarıma koş! (Eskiden açıktı kapanmış, satılmıyor.)
Bu arada orda ekran kartı 2 gb fakat sistemde 3000 küsür bir bellek var anlamadım orayı da.
Yeniden düzenliyorum fakat, işlemcimin 7. nesil olması i7'e eşit midir? Çok saçma ama :D
  • Paylaşımlı olarak 3 GB oluyor. Mesela GTX 1050'nin 8 GB olma imkanı var mı sence?
  • 1595317857050.png
  • İşlemcinin 7. nesil olması ile onun bir alakası yok. Ona bakarsan 8. nesil i7'de var ama i8 diye bir model yok :)

Bu sayfadan ihtiyacın olan sürücüleri yükleyebilirsin:
En fazla 10 dakika sürer.

Şöyle bir konu görmüştüm, i5 7. nesil ile i7'nin ne farkı var. Orda ikiside güçlü demişlerdi merak ettim :D
  • Paylaşımlı olarak 3 GB oluyor. Mesela GTX 1050'nin 8 GB olma imkanı var mı sence?
  • Eki Görüntüle 620137
  • İşlemcinin 7. nesil olması ile onun bir alakası yok. Ona bakarsan 8. nesil i7'de var ama i8 diye bir model yok :)

Bu sayfadan ihtiyacın olan sürücüleri yükleyebilirsin:
En fazla 10 dakika sürer.
Ayrıca sadece Windows 10 64 Bit var.
Çünkü işlemcim Windows 10 için tasarlanmış, zaten Windows 8.1 uyarıyor yeni sürüme geçin işlemciniz yeni sürüm için tasarlanmış diye. Ama geçmiyorum :D Hatanın adı da Desteklenmeyen Donanım

Son düzenleyen: Moderatör:
Şöyle bir konu görmüştüm, i5 7. nesil ile i7'nin ne farkı var. Orada ikisi de güçlü demişlerdi merak ettim :D

Ayrıca sadece Windows 10 64 Bit var.
Çünkü işlemcim Windows 10 için tasarlanmış, zaten Windows 8.1 uyarıyor yeni sürüme geçin işlemciniz yeni sürüm için tasarlanmış diye. Ama geçmiyorum :D Hatanın adı da Desteklenmeyen Donanım

Onu kim dedi çok merak ediyorum. 7. nesil bir i5 işlemci ile 1. nesil bir i7'yi karşılaştıramazsın bile. i7 olan anında duvara toslar. Mesela aynı markanın A, B ve C diye araba modelleri olsun. A en düşük serisi, C en büyük diye düşünelim. A modelinin 2020 yılında çıkmış modeli mi daha rahat ve güçlü olur, yoksa C modelinin 2001 yılındaki modeli mi daha rahat ve kuvvetli olur? Desteklenmeyen donanım hatası için hizmetler menüsünden Windows Update işlemini komple kapatman lazım. HD Graphics sürücüleri artık Windows 10 destekliyor sadece. Attığım linkteki işaretlediğim butona bas ve dosyanın inmesini bekle.

1595318766151.png

İndikten sonra attığım videodaki adımları uygula:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Windows 10'a geçmeyi düşünüyorum, sistemim yeterse. Yeni konu açacağım 20 dakika sonra.
Yetmezse uygularım adımlarınızı. Sistemim ile geçebilirmiyim sizce?
Geçebilirsin. Geçmelisin de.

Microsoft temel görüntü bağdaştırıcısı, ekran kartı sürücüsü yüklü değilse gözüken bir şeydir. Bu rehberle Intel GPU sürücüsünü yükleyip sorunu çözebilirsin:

920M'in oluşturucu olarak gözükmesi ise olması gerektiği gibi.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı