Microsoft vs Google

Microsoft vs Google

  • Google

  • Microsoft


Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Google>bütün teknoloji devleri. Google hepsine fark atıyor, her konuda.
 
Microsoft elinde olanı kullanmayı Google kadar beceremiyor. Her konuya el atmak kolay değil.

Microsoft Windows gücü ile ayakta dururken Google sadece bir arama motorundan bu günlere gelebildi. Bugün baktığımız zaman Google ile Microsoft savaşında Microsoft sadece tek bir alanda önde: eskilik.
Eskiden beri var olduğu için oyunlar, yazılımlar vs her şey Windows'a uyumlu. Ancak ilerleyen dönemlerde Google'ın Fuchsia çıkarması ile kartlar yeniden dağıtılır ve Microsoft ölüm döşeğine uzanır.

Bugün Windows kullanan hemen herkes şikâyetçi ve çözüm yok. Windows kullanıyoruz, çünkü Apple bütçemizi aşıyor. Para ile satın alınan yazılımda reklam olması, ısrarla Edge'i önermeye çalışması, her ürününü ayrı ayrı satmaya çalışması ve bunun üzerine cihaz üretip Apple fiyatına satmaya çalışması komik.

Google kendi işletim sistemi ile beraber Apple ekosistemi için en büyük rakip olacaktır.

Outlook' a karşı Gmail
Microsoft Office'e karşı Dokumanlar
Microsoft Store'a karşı, Google Store
Onedriver'a karşı Drive (5 GB - 15GB)
Windows 11'e karşı Fushsia
Windows Phone'a karşı, Android veya Fushsia

Windows mobil cihazda da başarısız. Gerçi olsa üst bildirimlerden "Edge kullanabilirsiniz" gibi saçma bildirimlerden iş göremezdik. Orası ayrı konu.

Bugün microsoft ürünlerini (en azından ben ve çevrem) sadece Google'a erişmek için kullanıyoruz. Windows'u aç ve Google Chrome'a gir. Geri kalan her şeyi orada yapıyoruz zaten. Windows gibi RAM canavarına rakip bekliyoruz, yıllardır.


"Bill Gates, sen de yargılanacaksın!" :D
 

Geri
Yukarı