Microsoft: Windows 11 2022’de Daha Sorunsuz ve Hızlı Olacak

Mesela GNOME az ram yemez. Kötü bir sisteminiz varsa XFCE veya WM kullanmak mantıklı olur.

Çünkü Windows'un marketteki yeri %87.5, Linux'un marketteki yeri ise %2.35, bu sebepten ötürü sirekli mavi ekran hatası ve Windows hata konuları görüyor olabilir misiniz?

Peki dediğiniz gibi hatasız olmadığı için olabilir mi?

Dün Masaüstü Bilgisayarıma W11'i kurdum orada iyi performans veriyordu. Sonra dedim ki Laptoba da kurayım. Demez olaydım. Çok sancılı bir format süreci sonrası W11 sonunda kuruldu. Oyunlarda FPS yerlerde geziyor. bir ağırlık var ama tekrar format sancısı çekemem. Update bekleyeceğim artık.

Hayır, Windows zaten sıkıntılı.
Ben burada istatistiklere göre konuşuyorsam istatistiklere göre mantıklı bir cevap verin, %87 ile %2.35 arasında dağlar kadar fark var ve bu fark Technopat Sosyal'de kullanıcıların açtığı konulara da yansıyor. Dolayısıyla "Windows zaten sıkıntılı" bu tartışmada geçerli bir argüman değil, arkadaşın Windows kategorisinde gördüğü mavi ekran hataları her zaman işletim sisteminin kendisinden oluşan bir şey değil, ramleriniz bozuk olduğunda da mavi ekran hatası alabiliyor ve ramlerinizin arızalı olduğunu anlayabiliyorsunuz, ne yapmasını bekliyorsunuz mavi ekran hatası vermek yerine size yeni ram mi göndersinler?
Eski sistemde GNOME kasar evet, GNOME ağırdır ancak XFCE kullanarak bu performansı aldım.
Peki dediğiniz gibi hatasız olmadığı için olabilir mi?
Hangisinden bahsediyorsun? Windows mu Linux mu?

RAM konusuna bir şey demem, mavi ekran beni pek alakadar etmez. Onu diğer arkadaşa sorabilirsiniz. Benim Windows'un sevmediğim yanları bloat olması, gereksiz kaynak harcaması, gizlilik açısından iyi bir iş çıkarmaması ve daha niceleri.

İşte şimdi mantıklı bir tartışma yürütüyorsunuz, bu şikayetlerinize bir şey demem onlarda haklısınız.

Bu argumanlar nasıl foruma yansıyor. Tüm hepsi bu forumda mı? Bu forumda Windows kullananların %2 Windows kullananların %98 olduğunu gösteren varsa buyurun paylaşın hocam.

Kullanıcı kaynaklı da vardır elbet. Ama siz kendi bilgisayarınız da Linux kötü performanslı diye tüm Linux kötüdür deme hakkına sahipseniz. Benim de mavi ekran almam ve forumda mavi ekran hatalarını görüp tüm Windows kötüdür deme hakkı a sahip değil miyim?

Sizin sistemde niye kastı bilmiyorum hangi dağıtımı kurmuştunuz? Bazı dağıtımlarda az sayıda paket oluyor. Bazıları ise kullanıcıya kolaylık sağlamak için paketlerle geliyor o yüzden sordum hocam.

Son düzenleme:
Bu argumanlar nasıl foruma yansıyor. Tüm hepsi bu forumda mı? Bu forumda Windows kullananların %2 Windows kullananların %98 olduğunu gösteren varsa buyurun paylaşın hocam.
Windows 10 kategorisine bakarsanız 2800 sayfa var, Linux kategorisinde bütün dağıtımların sayfa sayısını topladığınızda bunun çeyreği etmeyecektir, az önce tek tek hangi dağıtım kategorisinde kaç sayfa var diye baktım ama toplamakla uğraşmadım.

Linux direk kötü demedim, bu konu altında bir kişi hiçbir zaman Linux veya macOS kadar stabil olmayacaksın dedi ve Windows'un Linux'tan stabil olduğunu söyledim, az önce mavi ekran hatalarına bakıp Windows kötüdür demenin neden mantıklı olmadığını açıkladım zaten bunu tekrar açıklamayacağım. Windows'ta uzun zamandır mavi ekran hatası almadım ancak aldığım son hataların (Üstünden kaç yıl geçtiğini dahi hatırlamıyorum.) hepsi sistemdeki bir parçanın sürücüsü veya direk kendisi (Örnek olarak RAM) bozuk olduğu için alınan hatalardı.

Ben de size kendi bilgisayarında kasan bir dağıtıma bakarak tüm Linux kötü demenin yanlış olduğunu söylüyorum.Sadece bu forumda değil linux forumlarında da varım. Dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz. Windows kullandım ben şu anda ise bilgisayarımda sadece Arch Linux var. Linux kullanan biri olarak fikrinize saygı duyuyorum ama ben Linux'un daha stabil çalıştığını düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…