Tekel olunca normal her sene sürüm çıkartırlar artık.
Hiç bir zaman yapamayacaklar.macOS gibi bir sistem yapmaya çalışıyorlar bence.
Demek istediğim her yıl güncelleme geliyor ya macOS’te ama Windows’un altyapısı pek bunun için değil gibi.Hiç bir zaman yapamayacaklar.![]()
macOS gibi bir sistem yapmaya çalışıyorlar bence.
Hackintosh o hocam, gerçek Mac'ler deki daha hızlı ve stabil oluyor. Ama hackintosh da güzel.Eski Casper laptopa kurmuştum laptop kendine geldi resmen.
2016 Ltsb'yi biz nasıl bu kadar hafif bir sürüm yapmışız diye incelesinler, ayaklarını denk alsınlar yeter.
Home sürümünü mikroplardan arındırsalar yeterdi ama yapmazlar.Sürekli geliştirme modeline geri dönülme sebebi, son zamanlarda düşüşte olan Windows pazar payını tekrar canlandırmak ve pandemi ile birlikte değişen dünya şartlarında kullanıcılara ve kurumlara daha iyi hizmet vermek olabilir.
2015 yılında piyasaya sürülen Windows 10, çok uzun bir süredir hatta kaldı ve kullanıcılar Windows 10 çıktı çıkalı Windows 10'un halefisini merak ediyordu. Microsoft, kesin bir dil ile Windows 10'un, Windows istemci ailesinin son sürümü olduğunu belirtti yine de kullanıcıların baskısı, son zamanlarda birtakım iptal edilen işletim sistemleri, yeni şartlar ve yeni kozlar oluşturmak Microsoft'u Windows 10'u yenilemeye itti. 2019'un sonunda başlayan bu çalışma, 2021 yılında yeni bir boyut kazandı ve "Yeni Windows 10", Windows 11 olarak isimlendirildi.
Geçmişe ufak bir göz atıldığında Microsoft'un yeni bir istemci sürümü çıkarmayı denediğini fakat bunda istediği başarıyı elde edemediği aşikar. Bunu kendisi de biliyor ve Windows 11'i "Windows 10'un yeniden tasarlanmış bir sürümü" olarak dile getiriyor.
Windows 12, Microsoft ve Windows kullanıcıları için büyük önem arz ediyor. Redmond devi, Windows 12 işletim sistemini, kendisini "Windows 10" olarak tanıtan Windows 11 gibi yenileyip piyasaya sürerse zaten yepeni bir istemci sürümü bekleyen kullanıcılardan sert eleştiri alır ve bu son zamanların en büyük hatalarından biri olur. Fakat Windows 12, Windows Vista'nın tam aksine sıfırdan inşa edilip özellik sürtünmesi sonrası kararsızlık yaşamazsa ve kullanıcıların ihtiyaç duyduğu özellikleri güzel bir arayüz ile sunarsa düşüş eğiliminde olan pazar paylarını tekrar yükseltebilir. Canary halkası da bunu gösteriyor.
Canary kanalının Windows Insider'lara açılması, Microsoft'un Windows 12 inşasını kullanıcılar ile birlikte yapacağını ve bu konuda daha dikkatli olacağını gösterdiğini tahmin ediyorum.
Ana hatta ki Windows edisyonları ile EnterpriseS edisyonu karıştırılmamalıdır. Ana hatta ki edisynlar, normal kullanıcının ihtiyaç duyduğu ya da duyabileceği tüm özellikleri içerirken, EnterpriseS edisyonu sadece kuruluşların ihtiyaç duyduğu özellikleri içerir. EnterpriseS edisyonunun ana hattaki sürümlere kıyasla daha kararlı olmasının sebebi budur.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.