Microsoft Windows yanıt vermiyor hatası

ahmetk128

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, genelde video izlerken bir anda video donuyor. Sonrasında bir süre Alt Tab yapabiliyorum, sekmeler arasında gezebiliyorum hatta saat bile ilerliyor fakat masaüstüne veya görev çubuğuna tıklamaya çalıştığımda bir anda fare imlecim dışında her şey donuyor. Yaklaşık 15-20 dakika bekledikten sonra sol üst tarafta Microsoft Windows yanıt vermiyor hatası alıyorum ama herhangi bir kod vermiyor. Ben ise donduktan sonra bilgisayarın düğmesine 10 saniye basılı tutarak bilgisayarı kapatıyorum birkaç dakika sonra tekrar açıyorum ve devam ediyorum. Bu bir döngü haline geliyor. Bu donma problemi internet üzerinde gezinirken veya bilgisayarı boşta bıraktığımda başıma geliyor. Oyun oynarken donma problemi yaşamadım.

Dün akşam bilgisayarıma temiz format attım, arkasına sürücüleri güncelleyip Red Dead Online yüklemeye bıraktım yaklaşık 8 saat açık kaldı bilgisayar bunun 3 saatinde oyun indirmiş olsa geriye kalan 5 saatinde uykuda beklemiştir. Uyandırdığımda ise donmuyordu bilgisayarı kapatabilmiştim.

Sistemim:
Intel i5 6440.
ASUS GTX 950 2 GB.
ASUS H110D.
HyperX 2133MHz 8 GB
1 TB WD Blue.

Sorunun düzeldi mi yani?
Ekran kartı sürücüsünden kaynaklı gibi sanki.

Maalesef, formattan sonra daha da arttı. Ekran kartı sürücüsünü Nvdia'nın kendi sitesinden indirdim. Bugün bulabilirsem evde sata 2 harddisk olması lazım onu takip ona windows yükleyip test etmeyi düşünüyorum.
Sorunun düzeldi mi yani?
Ekran kartı sürücüsünden kaynaklı gibi sanki.

Sadece ekran kartını değil bütün sürücüleri ASUS'un kendi sitesinden indirdim ve kurdum. Ama artık critical process died hatası almaya başladım. Bunun kötü yanı %0'da kalıyor hiç ilerlemiyor.

Maalesef, formattan sonra daha da arttı. Ekran kartı sürücüsünü NVIDIA'nın kendi sitesinden indirdim. Bugün bulabilirsem evde SATA 2 harddisk olması lazım onu takip ona Windows yükleyip test etmeyi düşünüyorum.

Sadece ekran kartını değil bütün sürücüleri ASUS'un kendi sitesinden indirdim ve kurdum. Ama artık critical process died hatası almaya başladım. Bunun kötü yanı %0'da kalıyor hiç ilerlemiyor.

Görev yöneticisini aç, oradan başlangıç kısmındaki uygulamaların hepsini devre dışı bırak. Bilmem bundan mı kaynaklanıyor ama ben böyle çözdüm.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı