Herkese merhaba,
Hızlı cevap:
Sayfadaki "mpo_disable.reg" dosyasını indirin, çift tıklayıp bir kez çalıştırın ve bilgisayarı yeniden başlatın.
Sorun çok büyük ihtimalle çözülecektir. (Bende çözüldü.) Sizde ise yarayıp yaramadığını grafik kartı, sürücü bilgileriyle buraya yazın lütfen. (Sisteminiz/kartınız/sürücünüz farklıysa işe yaramayabilir. Merak etmeyin, "mpo_restore.reg" dosyasını indirip, registry ayarlarını eski haline geri getirebilirsiniz.)
Ek bilgi:
Sistem, Mouse, Office ayarlarında çok aradım ama çözümü orada değil. İnternetteki aramalarda ise sadece "yazarken imlecin gizlenmesini nasıl önlersiniz" basitliğinde sonuçlarla dolu. Aradığımız o da değil. Çünkü bu durumun, güncelleme sonrası oluşan bir bug olduğunu buldum. Üstelik pencerelerde geçiş, yeniden boyutlandırmada titreme sorunu olarak tanımlanmış. Yani imleç sorununu arayarak bulunabilecek gibi bir şey değil. Yabancı forumlarda uzun okumalar sonucu bulabildim cevabı. Çözümü için MPO'yu (multiplane overlay) disable etmeniz gerekiyor registry'den. Bir notepad dosyasına yazarak manuel yapmak da mümkün ama bu düzeltmeyi Nvidia destek sitesinden hazır olarak indirebilirsiniz. Sadece çift tıklayarak bir kez çalıştırın, sonra bilgisayarı yeniden başlatın. Bu işlemi yapınca düzeliyor.