Çözüldü Microsoft'tan tek kullanımlık kod maili geldi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Gece yarısı gelmiş. Birisi yine hesapla mı uğraşıyor anlamadım. Geçenlerde şifreyi sağ olsun eleman bulmuş nasıl bulduysa. Ekstra geçiş anahtarı için iznim gerekmese hesaba da girecekti yüksek ihtimalle. Sizce bu durum neden oldu?

Ek olarak bu koda erişme şansı yok sanırım, etkin cihazlarda 2 telefon cihaz bana ait olan ek olarak bilgisayarım mevcut gözüküyor sadece.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@Burak Karabal Şifrelerinize güveniyorsanız farklı bir aksiyon almanıza gerek yok diye düşünüyorum.

@Darqx Şifrelerinizi değiştirip iki aşamalı doğrulama açmayı dener misiniz? Bunu yaparsanız ve zaafiyet için kapı bırakmazsanız ara sıra gelecek reklam mailleri ve başarısız denemeler sonucunda bir sıkıntınız olacağını düşünmüyorum.
Cihazınıza yakın zamanda şüpheli bir yazılım yüklediniz mi?

Malwarebytes ile tarama yapmanızı tavsiye ederim. Daha sonra temiz bir cihazda şifre değişimi yapmak isteyebilirsiniz ancak gördüm kadarıyla zaten şifrenizi yakın zamanda değiştirmişsiniz. Yüksek ihtimalle giriş yapamayacak ancak tedbiri elden bırakmamak gerek.

Merhaba bana da gelmiş, acaba bu ne demek? Gmail hesabıma girmeye çalışıyor mu demek? Girip girmediğini nereden kontrol edebilirim?
Biri Microsoft hesabınıza sızmaya çalışıyor olabilir. Yukarıdaki mesajimdaki sorular aynen sizin için de geçerli. Giriş denemelerini son etkinlikler sayfasından görüntülemeniz mümkün.

Cihazınıza yakın zamanda şüpheli bir yazılım yüklediniz mi?

Malwarebytes ile tarama yapmanızı tavsiye ederim. Daha sonra temiz bir cihazda şifre değişimi yapmak isteyebilirsiniz ancak gördüm kadarıyla zaten şifrenizi yakın zamanda değiştirmişsiniz. Yüksek ihtimalle giriş yapamayacak ancak tedbiri elden bırakmamak gerek.

Hayır cihazıma herhangi 3. parti yazılım vesaire indirmiyorum. Yine de tarama yaparım. Şifremi yeni değiştirdim evet geçiş anahtarlarını da kontrol ettim cihazımdan onay vermedikçe sanırım giriş yapamazlar.

Biri Microsoft hesabınıza sızmaya çalışıyor olabilir. Yukarıdaki mesajimdaki sorular aynen sizin için de geçerli. Giriş denemelerini son etkinlikler sayfasından görüntülemeniz mümkün.

Hesabın içinden geçmişler 😄. Yaklaşık her gün 2-3 kere denenmiş. Hatta mart ayının 14'ünde giriş yapılmış olarak gözüküyor fakat ben değilim diye düşünüyorum IP adresini görebiliyorum Internet Explorer kullanılmış ama kullanmadığım bir platform kesinlikle.

Yapamazlar evet. Bu siteden hesabınızın muhtemel veri sızıntısına karışıp karışmadığını kontrol edebilirsiniz.

com.android.chrome_20250331101944.jpg

Böyle diyor hocam.

Neredeyse günde 7-8 kere olmak üzere hep hesabıma girilmeye çalışılmış. Hepsi de dünyanın farklı ülkelerinden. Hepsi de "başarısız oturum açma" ve "hatalı parola girildi" şeklinde sonuçlanmış. 1 Mart'tan itibaren böyle başlamış.

Malwarebytes temiz çıktı.

Gmail'ime girenler temiz. Oradan şüphelenmiştim fakat hiçbir sıkıntı yok. Bütün güvenlik önlemleri aktif.

Benim de 2 kere sızmış gmail'im hocam. Ne yapabilirim? Gmail'i silmem mümkün mü? Yeni bir gmail'e geçsem? Zaten önceden sızdığını biliyordum. Ancak şu an yedek kullandığım gmail'im hiç sızmamış.

Neredeyse günde 7-8 kere olmak üzere hep hesabıma girilmeye çalışılmış. Hepsi de dünyanın farklı ülkelerinden. Hepsi de "başarısız oturum açma" ve "hatalı parola girildi" şeklinde sonuçlanmış. 1 Mart'tan itibaren böyle başlamış.

Şifremi en son 2021'de değiştirmişim. Sanırım güncellesem iyi olacak.

Benim de 2 kere sızmış Gmail'im hocam. Ne yapabilirim? Gmail'i silmem mümkün mü? Yeni bir Gmail'e geçsem? Zaten önceden sızdığını biliyordum. Ancak şu an yedek kullandığım Gmail'im hiç sızmamış.

Birçoğu VPN aracılığıyla deniyor. Mailine kod gelme zorunluluğu veya SMS kod zorunluluğu gibi ek giriş güvenliği koyun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı