Microsoft'un çok tutucu bir firma olması

Primearc

Hectopat
Makaleler
3
Yer
Matrix
Gerçekten bunu ağır bir şekilde hissetmeye başladım. İnternette Windows 10'a ait eski bir sürümü arıyordum. Sürüm 1809. Sayın Microsoft sağ olsun bütün kaynaklardan kaldırtmış. Hayır ne zararı var eski sürümün size? Bunu geçtim bir Defender'ı kapatmak için 40 takla attırıyorlar. Yok kendi kendine açılmalar falan, sağda soldan sürekli güvenli olmayabilir mesajları... Sayın Microsoft bilgisayar kullanmayı biliyoruz, bu kadar aptal muamelesi yapılmaz. Aynı şey başka bir sürü şeyde geçerli. Sanki biz bilgisayarı işletmiyor da bilgisayar bizi işletiyor. Keşke biraz daha özgür olsa şu işletim sistemi. Windows'u çok severim ama bunları görünce biraz keyfim kaçtı açıkçası. Sonuçta bin küsur para ödüyoruz bu sisteme.

Rufus programı ile ilk çıkan Windows sürümünden tut son çıkan sürüme kadar ISO indirebiliyorsun hocam.

Maalesef hocam. Windows 10 böyle. Yapacak bir şey yok. Mecburen kullanıyoruz.

Yok hocam bulamadım. Öyle bir seçenek yok

Son sürümünde var hocam, Windows 8.1 ve Windows 10 istediğiniz ISO var, ekran görüntüsünü atıyorum.

@BlackShadow hocam, Rufus yazdırma aracı, indirme aracı değildir.

Windows dünya çapında geniş bir kullanıcı kitlesine sahip. Sizin için maalesef ki öncelikli olarak düşündükleri kitle sizden çok farklı. Onca uyarıya rağmen yönetici haklarını kullanarak AV'sini kapatan, bilgisayarına virüs bulaştıran yeterince insan var. Bunun üzerine Defender'in kolayca kaldırılabildiğini ve kapandıktan sonra tekrar kendini aktifleştirmediğini hayal edin.

Linux'un kullanıcı kitlesi bundan çok farklı. Bilmediği uygulamaya root yetkisi vermeye kimse yaklaşmıyor. Windows tarafında UAC'ın ne olduğunu sorsan çoğu kişi bilmez. Bu sebeple Microsoft'un çoğu kullanıcısına aptal gibi davranmasında firmanın bir kabahati yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…