Microsoft'un Hacklenmesi ve Sonuçları

Az önce okuduğum bir haberde Microsoft'un hacklendiğini ve Windows 10 dahil 32 terabayt kaynak kodunun ele geçirildiğini ve hacker camiasında yayıldığını öğrendim. Peki bundan sonra Windows 10'un güvenliği daha da mı azalmış olacak? 32 terabayt çok büyük bir veri gibi geldi. Hatta yayınlanmayan Windows 10 sürümlerini bile çaldıklarını belirtmişler. Fikirlerinizi bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Nerede okudun? Kaynak neresi? Haber linkini paylaşmadan nasıl seninle aynı dilde iletişim kurabileceğiz?
 
Peki microsoft kodları sızdırıldıysa windows 10'u nasıl kurtaracak? Sonuçta Technopat'ta hep windows 10 tavsiye edildi en güvenli ve en stabil olarak. Bundan sonra başka windows sürümlerine de geçemem. Aslında 32 terabayt çok korkutucu bir veri yığını.
 
Eğer bu haberler doğruysa ileride çok ciddi sonuçları olabilir maalesef.
Ben de endişeleniyorum. Sadece attığım kaynaklarda değil neredeyse tüm haber kaynaklarında var. Verilerimin güvenliği konusunda endişeliyim. Linux'a geçmek mantıklı mı bu durumda?
 
@yunusemre.yl Eğer günlük kullanımınızı etkilemeyecekse bir şans verebilirsiniz bence, denemiş olursunuz en azından.
Biraz araştırma gerekli. Kullandığım programlar ve muadilleri varsa bu olay netleşene kadar linux kullanabilirim.

Microsoft bu konuyla ilgili açıklama yapmış. Bu verinin çok büyük olmadığını belirtmişler:
Windows 10 forcibly open sourced in massive 32 TB leak, but it may not be a big deal -updated with Microsoft Statement - MSPoweruser
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı