Microsoft’un Yeni Planı: Windows Intelligence Nedir?

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Windows-Intelligence.jpg

Copilot, Recall, AI Voice Clarity ve Image Creator derken, yazılım devi Windows işletim sisteminde yapay zeka özelliklerini tek bir çatı altına toplamayı planlıyor. Tüm özellikler “Windows Intelligence” adı altında markalaşacak, yani Apple ile benzer bir yol izlenecek. Bildiğiniz gibi Apple bu yılın başlarında yeni yapay zeka stratejisini açıklamış ve platformu Apple Intelligence olarak adlandırmıştı. Microsoft’un […]

Devamı: Microsoft’un Yeni Planı: Windows Intelligence Nedir?
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Windows-Intelligence.jpg

Copilot, Recall, AI Voice Clarity ve Image Creator derken, yazılım devi Windows işletim sisteminde yapay zeka özelliklerini tek bir çatı altına toplamayı planlıyor. Tüm özellikler “Windows Intelligence” adı altında markalaşacak, yani Apple ile benzer bir yol izlenecek. Bildiğiniz gibi Apple bu yılın başlarında yeni yapay zeka stratejisini açıklamış ve platformu Apple Intelligence olarak adlandırmıştı. Microsoft'un […]

Kaynak Technopat

Birkaç yıla her şeyi yapay zeka ile doldurup bizden her ay para isteyecekler herhalde belli oldu artık.

Windows-Intelligence.jpg

Copilot, Recall, AI Voice Clarity ve Image Creator derken, yazılım devi Windows işletim sisteminde yapay zeka özelliklerini tek bir çatı altına toplamayı planlıyor. Tüm özellikler “Windows Intelligence” adı altında markalaşacak, yani Apple ile benzer bir yol izlenecek. Bildiğiniz gibi Apple bu yılın başlarında yeni yapay zeka stratejisini açıklamış ve platformu Apple Intelligence olarak adlandırmıştı. Microsoft’un […]

Kaynak Technopat

Win 12'yi tümüyle bunun üstüne kurmazlarsa iyi, açayım mı başlatı canım, vereyim mi oradan bi'steam launcher, ay bu eski DVD ROM'u mu kullanıyorsun hala yok ki bende sürücüsü tühhh... ama Recall'ın ruhuun çağırdım bak merak etme yaptığın her şeyi kesinlikle sana sormadan kaydedip IMEI alıp hükümetlere satan 1. sınıf oyunlar gibi yapmayacağım.

Win 12'yi tümüyle bunun üstüne kurmazlarsa iyi, açayım mı başlatı canım, vereyim mi oradan bi'Steam Launcher, ay bu eski DVD ROM'u mu kullanıyorsun hala yok ki bende sürücüsü tühhh... Ama Recall'ın ruhuun çağırdım bak merak etme yaptığın her şeyi kesinlikle sana sormadan kaydedip IMEI alıp hükümetlere satan 1. sınıf oyunlar gibi yapmayacağım.

Eğer böyle bir şey yaparlarsa topluca Windows 12'yi boykot ederiz. Zaten Windows 11'in en az 3 yılı var. Windows 8'e benzer bir facia yaşarlar muhtemelen.

Ne yapıyorsan yapsınlar ama bizi Apple'ın eline düşürmesinler. macOS kadar illet bir işletim sistemi çok çünkü.

Bu tarz büyük şirketlerin şokk flaşş son teknoloji diye verdiği süslü püslü ürünlerini kullanıp verilerinizin sömürülmeyeceğini beklemiyordunuz umarım? Bunu hep yapıyorlardı şimdi Ai adı altında daha büyük kitlelere pazarlıyorlar. Kullanıcı sözleşmesinde ne yazdığı kimsenin umrunda değil, bu yazılımların cihazınızda girip çıkmadığı bir yer yok.
Gizlilik (mahremiyet) odaklı sistem düşünenler için linux dışında alternatif zaten yoktu, bu ai furyası yüzünden artık hiç yok. Evet kullanımı windows kadar pratik değil, o kadar yaygın da değil. Ama “Amerika benim verimi ne yapsınki ehe ehe” diye düşünenlerden değilseniz linux dağıtımları en iyi seçeneğiniz.

Zaten aldıkları verileri artık gizlemeden seve seve vereceğiz :)

Bir yerde zaten alıyorlar. ne kullanırsanız kullanın bu verileri öyle yada böyle veriyoruz. Çok da şey etmemek lazım :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı