Midas MKK mesajından sonra haciz işlemi olur mu?

emreuı

Yoctopat
Daha fazla  
Arkadaşlar dün Midas hesabı açtım. Sermaye sıkıntısı ve vergilendirme işlemlerini detaylı bilmediğim için kapattım, bir süre sonra "MKK sicil no oluşturulmuştur." diye mesaj geldi. Hiçbir şekilde al sat yapmadım hesaba para dahi atmadım. Herhangi bir şey yapmam gerekir mi? Haciz işlemi cart curt 5,25₺ ödeyeceksin falan fistan bir şeyler okudum hiçbir halt anlamadım.

Midas kendi karşılıyor o ücretleri müşteriden talep etmiyor. Türk yatırım tarafını kullanırsanız verginiz otomatik ödeniyor ekstra işleme gerek yok.
Eğer Amerika tarafında yatırım yapacaksanız yılda bir defa gelirinizi beyan edip vergisini ödemeniz gerekiyor.

Hocam ben mesela Google Apple Starbucks gibi hisseler satın aldım bin dolara diyelim 1 yıl sonra 2bin dolar oldu diyelim eğer satıp bin doları alırsam vergi veriyorum eğer satmazsam nasıl oluyor vergi vermiyor muyum bir de örnek verecek olursam 3 sene sonra sattım diyelim 3cü senenin sonundamı vergi veriyoruz yoksa yine her yıl vergi vermek zorunda mıyız? Bunu nasıl hesaplıyoruz

@astek135 Geliri elde ettiğinizde vergisini vereceksiniz. Satmadığınız sürece gelir elde etmiş olmazsınız.
Birde vergisi TL bazlı olarak hesaplanıyor, 10 USD yatırdım 12 aldım 2 USD için vergi öderim gibi değil. Misal 100 TL yani 3 USD yatırmış olun, hisseler 3 USD olarak kalmış olsun ancak dolar ikiye katladı 200 TL çektiniz yine 100 TL için vergi ödemeniz gerekecek bilginiz olsun.

@astek135 Geliri elde ettiğinizde vergisini vereceksiniz. Satmadığınız sürece gelir elde etmiş olmazsınız.
Birde vergisi TL bazlı olarak hesaplanıyor, 10 USD yatırdım 12 aldım 2 USD için vergi öderim gibi değil. Misal 100 TL yani 3 USD yatırmış olun, hisseler 3 USD olarak kalmış olsun ancak dolar ikiye katladı 200 TL çektiniz yine 100 TL için vergi ödemeniz gerekecek bilginiz olsun.
bu vergiyi nasıl hesaplıcaz vergi vermemek için türk borsalarından alıcaz anladığım kadarıyla

Normal şartlarda bankalarda veya Midas gibi aracı kurumlarda yatırım yapmak için mutlaka Merkezi Kayıt Kuruluşuna üye olman gerekiyor. Midas ile açtığınız için oluşturuldu MKK sicil numaranız. Ve MKK kullanırken aylık ve ilk üyelik oluşturduğunuzda belli ücretler ödüyorsunuz. Ama hesabınızı Midas'tan açtığınız için aylık veya ilk üyelik ücretlerini ödemiyorsunuz. Diğer bankalarda ödüyorsunuz.
Hocam merhabalar,bende bugün Midas hesabımı kapattım ve MKK hesabımı kapatmak istiyorum ama belge falan diyorlar.acaba bu belgeyi e posta üzerinden mi gönderiyorlar yoksa kargo ile gönderiyorlar.
Hocam diğer sorum ise eğer bu belgeyi doldurursak MKK hesabı kesin kapanıyor değil mi hocam haciz falan filan olmaz değil
Bir de hocam Midas hesabımı kapattığım için MKK ücretini Midas hâlâ ödemeye devam mı ediyor yoksa ben kapatmadığim sürece ödemeye devam mı edeceğim
Yardımcı olursan çok sevinirim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı