Middle tower, midi tower ve mid tower arasında fark var mıdır?

sami aydogdu

Kilopat
Daha fazla  
Başlıkta da belirttiğim gibi, bir alışveriş sitesinden mid tower kasa alıcaktım, fakat kategorilerde middle tower, midi tower ve mid tower olarak 3 tane farklı kategori var. Bunların arasında fark var mıdır? Ve acaba ben mid tower almak yerine full tower ya da big tower kasa alsam bunların içine donanımları yerleştiremez miyim?

Donanımlar:
Amd A10-7870K İşlemci
MSI A68HM-E33 V2 Amd A68H Anakart
Kingston HyperX Beast 8GB(2x4GB) Ram
Toshiba 1TB 3,5" Sabit Disk
MSI Nvidia GeForce GTX 750Ti Ekran kartı

Big Tower kasalar normal kasalara göre biraz daha büyük ve Full Tower kasalar çok büyüktür ve Ex. ATX formundadır kısacası büyük yani. Diğerlerine gelecek olursak aralarında hiçbir fark yok neden öyle yazmışlar ben de anlayamadım.

Big Tower = Çok büyük Dev gibi 10-20 bin liralık bilgisayarlar için Extended ATX anakartları ve daha küçüklerini destekler hayvan gibi bir şey iğrenç
Mid Tower = Standar Boy ATX anakart ve daha küçük anakartları destekler
Midi yada Mini Tower= Kompakt boy Micro ATX anakartları ve daha küçüğünü destekler
Mini ITX yada Middle Tower = Sadece Mini ITX anakartları destekler

Senin Anakartın Micro-ATX formunda

Full tower almıştı kuzenim geçen. Güzel bir sistem de toplamıştık ama kasa o kadar büyük ki... Gerek yok bence abartı olur. O da zaten bilmeden almıştı pişman oldu.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı