Midi klavye hassasiyeti düzgün çalışmıyor

NIKTOfili_9

Hectopat
Daha fazla  
FL Studio kullanıyorum. Bu sorunu piyano pluginlerinde yaşıyorum. Midi klavyede herhangi bir tuşa sert bir şekilde bastıktan sonra normal ve olması gerektiği gibi sert bir ses veriyor ancak hemen sonrasında yumuşak bastığımda sert bastığım seferden kalma sesler yutuluyor ve geriye hafif bir ses kalıyor. Olması gereken iki sesinde beraber verilmesi değil mi? Bu hale nasıl getirebilirim?

FL Studio kullanıyorum. Bu sorunu piyano pluginlerinde yaşıyorum. Midi klavyede herhangi bir tuşa sert bir şekilde bastıktan sonra normal ve olması gerektiği gibi sert bir ses veriyor ancak hemen sonrasında yumuşak bastığımda sert bastığım seferden kalma sesler yutuluyor ve geriye hafif bir ses kalıyor. Olması gereken iki sesinde beraber verilmesi değil mi? Bu hale nasıl getirebilirim?
FL Studio'da çalıştığınız midi kanal üstündeki Velocity ayarlarına bakın.

Bana nerede? diye sormayın. Programı bilmiyorum. Bu ayar evrenseldir ve her DAW için aynı şekilde ayarlanır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer yanlış anlamadıysam, sert vuruştan sonraki yumuşak vuruşun yüzünden sert vuruşun sesi kayboluyor. Bu "Velocity" ayarlarından ziyade kullandığın VST ile alakalı olabilir. Hangi VST'de bu problemi yaşıyorsun?

Eğer yanlış anlamadıysam, sert vuruştan sonraki yumuşak vuruşun yüzünden sert vuruşun sesi kayboluyor. Bu "velocity" ayarlarından ziyade kullandığın vst ile alakalı olabilir. Hangi Vst'de bu problemi yaşıyorsun?

Kontakt kullanıyorum ama diğer kullandıklarımdada oluyor. Sorunu aslında çözdüm denebilir, kullandığım midi klavye bir dijital piyano. Piyano pedalı algılıyor ama FL Studio pedalı algılamıyor bu da karışıklılığa sebep oluyor. Parametrelerden CC64 sustain paremetresini uygulamaya çalışıyorum işe yaramıyor. Pedala bastığımda info bölümünde turuncu gösteriyor başka hiçbir bilgi vermiyor. Pedalın link ayarlarını sıfırlarsam istediğim gibi ayarlayabileceğimi varsayıyorum ama nasıl yapacağımı bulamadım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı